SuPerisiiii Bebeğiniz parmak gıda döneminde oynayıp elleme yapmak ister.Zorladığınız oldu mu?Genelde çevremde de görmüştüm,aç kalacak kaygısıyla anne çok strese girerse ve bebek de bunu görür anlarsa “yemek stresli yer” olarak algılayıp bebek de geriliyor boş yere.
Sofraya beraber 7. Aydan beri düzenli oturuyor musunuz?Eğer bu düzen yok ise,yese de yemese de sabah-öğle-akşam olarak mama sandalyesine koyun ve onun yanında bir şeyler yiyin.Sofra düzeni/yemek saati algısı oluşsun.Kendi yemesine bırakmanızı öneririm eğer her şeyi siz veriyorsanız.
Örneği büyük oğlumda çorbayı ben içirirdim ancak geri kalan her şeyi 6. Ay tadım döneminden sonra onun önüne koydum.Avuçladı,mıncıkladı,püfkürttü,kafası mama sandalyesi her yer yemek olduğu da oldu ancak öğrendi alıştı,orası yemek yeriydi yemek zamanı oturulur maaammma yenirdi 😊 8. Ayda 2 parmak kalınlığında gıdalar, 9. Ayda 1 parmak kalınlığında gıdalar verdim.Salatalık havuç vs bi çubuk bi jülyen bi verev vs doğrar verirdim maksat eğlensin red yapmasın.
- Ayda bebek çatal koydum küp küp doğradıklarıma 1 saat sürse de batırarak yedi ağzına filan götürürdü döke saça.Kaşığa 1. yaşta geçirdim çünkü çatal batırmak daha kolaydı. 6-12 ay arası gıdaları tadım,tanıma ve alışma dönemidir.Temel besin varsa anne sütü,yokluğunda formül mamadır.Sütüm de az diye düşünmeyin 9 aylık bebeğinize göre vücudunuz üretir sütü.