Kumru_20 Kalıptan keki dağılmadan nasıl çıkarıyorsunuz hanımlar tart kalıbı aldım bugün yok o da dağıldı farklı bir kaç var yok beceremiyorum sıvı yağla yağlıyorum tabanını farklı fikri şöyle yaparım güzel çıkar diyenler 😘😘
PortakalliKahve Kumru_20 ben tereyağ ya da margarinle yağlıyorum. Soğumaya yakın çıkarıyorum dağılmıyor ☺️
Balkiz1403 Kumru_20 tereyağ ile yağlayıp un dökün güzelce her yerine gelsin fazla ununu dökün o şekilde kalıptan güzelce çıkar. Fırından çıkarttıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ama
Zeynep_alya24 Kumru_20 margarinle yaglıyorum keki yapana kadar kalıp dolapta duruyor hazır olunca çıkarıp döküyorum fırını ısıtmadan atıyorum cok güzel kabarıyor fırından çıkınca da 10 dkk sonra kalıptan çıkarıyorum
Barlasb10 Tereyağ ile yağlayın sonra kalıbı dondurun birazcık çıkarttıktan sonra un serpin ama incecik bi tabaka gibi ters çevirip vurun kalıba unlar dökülsün sonra şııııppp çıkıyor 😋
Vanilya Kumru_20 tereyağ ile bol yağlıyorum. Sonra az un serpiyorum. Soğuyuncaya kadar da bekliyorum. Mis gibi çıkıyor.
cydcvk Kumru_20 bende beceremiyodum sonunda çözdüm alıyorum elime tereyağını her yerine vıcık vıcık yağlayıp buzluğa atıyorum. Sonra un serpip fazlasını döküyorum. Fırından çıktıktan yarım saat sonra ters çeviriyorum hoop diye çıkıyo sallamaya bile gerek yok
Poyrazcansu Kumru_20 sıvı yağla değil margarinle yağla biraz buz dolabına koy dinlensin fırından çıkarınca da bi tabağa ters çevir üzerine ıslak bez ört çok rahat ve dağılmadan çıkıyor 😊😊😊💐
Sbbb Kekin soğumasını bekleyin ben kalıba fırından çıkartınca ıslatıp bez koyuyorum o şekil bekleyince sorunsuz çıkıyor
Beyziikoo Kumru_20 Tereyağ margarin sıvıyağ iyice yağlayın birinden biri ile ama güzelce her yerini sonra da az az un serpin kek soğuduktan sonra çıkarın ve hemen ters çevirmeyin önce ince bir şey yardımı ile keki kenarlarından yoklayın pıt diye çıkıyor 💁🏻♀️
Urazkom Kumru_20 Önemli olan güzel yağlamak ve soğuyunca çıkarmak . Una gerek olduğunu düşünmüyorum , hiç un kullanmam kalıp gibi çıkar keklerim 🥳 granit yada döküm kalıbın varsa zaten pat diye çıkıyor