HavvaHalil95 Çocuğumu 30 gün sonra yeni aldım kucağıma Küvezdeydi sütüm yetmiyor mama veriyorum doktora her ne kadar da mama sağlıksız desede ama sorum şu çok gazı var ne yapmam lazım yada benm ne yemem içmem lazım yada bu gaz problemi ne zaman geçer
Elifozcan HavvaHalil95 benimde oğlum 30 gün küvezde kaldı ve aşırı gazlıydı mamayı vermeden önce masaj çok önemli onu aksatmadan devamlı masaj yapın önce karnına sonra bacaklarına yapın çok iyi geliyor. Eğer süt sağıp verecekseniz çikolata fındık fıstık tahin bunlar çok gaz yapan şeyler ve çikolata bebeği aşırı huzursuz yapıyor yememeye dikkat edin. Yine eğer sağıp verecekseniz rezene çayı için hatta içine kimyon katın kimyon bebeği çok rahatlatıyor Sütten bebeğinize geçer. ama bu çayları kesinlikle bebeğinize vermeyin benim oğlum şuan bugun tam 4 aylık oldu ve çok sıkıntılar çektim bunları yaptığım sürece hep rahatladı sormak istediğiniz birşey olursa sorabilirsiniz
Elifozcan HavvaHalil95 sütünüz bebeğiniz emdikçe çoğalacaktır emin olun eğer emmiyorsa 2 saatte bir mutlaka sağın benim oğlum küvezde kaldıgı için malesef memeyi tutmadı 2 saatte bir sağıp veriyorum
Melek030 HavvaHalil95 mama veriyorsanız golden goat keçi sütli mama kullanın sıfır gaz ne kabızlık rahat edersiniz
Kubra-2607 Mamanızı değiştirerek gaz ve kabızlık yapmayan mamayı bulmalısınız önce.biz aptamil ile başladık o gaz yaptı,hip aldık oda kabızlık yaptı maalesef.kendimden gaz geçmesin diyede ne yersem içine kimyon atıyorum.birde gaz damlası kullanıyorum.
HavvaHalil95 Elifozcan benim kızımmda 30’gün yattı yeni cıktı 5 6 gün oluyor ama kaka yapmadı ilk gün yaptı ıkınıyor kızarıyor ağlıyor ama yok gazı da var meme ucum yok slikon uc aldım gene alamadı çok ağladı sütüm de yok zaten o yüzden sma mama aldım hangi mama gaz hangi mama kabız yapar bilmiyorum hepsini de denemek istemiyorum sütüm olmadığı icin mama veriyorum kimisi kekik Zaytinyagı ver dedi ama zeytinyağı verdim kimyon duydum onu yiyim bari yemeklere katayım süt sağma makinası aldık onunla sagıyırum ama yine de yetmiyor
Elifozcan HavvaHalil95 tutmuyorsa sağın sürekli o şekilde çoğalacaktır ama memenizi unutmaması için ara ara teklif edin. Sağdığınız sütüde biberon ile vermeyin kaşık biberon yada kadehle verin. Eğer mümkünse biberonu tanımasın bebeğiniz o şekilde memenizi tutmayı daha çabuk öğrenir. Mamada annee sütüne en yakın olarak sma ve hipp duydum ama bunlar aynı zamanda kabız yapıyormuş. Doktorunuza danışarak bebelac- anti kolik mamasını deneyebilirsiniz. Aynı zamanda gaz damlaları kullanabilirsiniz. Ama kimyonu kaynatıp için bol bol. Çok iyi gelecek ben şimdilik aklıma gelenleri anlattım inşallah yardımcı olmuşumdur
HavvaHalil95 Melek030 sma aldık onu veriyorum normalde kabız gazı var sütüm yetmediği için verdim ama bu sefer kabız yaptı
Melek030 HavvaHalil95 golden goat kullanın gerçekten rahat edersiniz ve gelişimine de müthiş katkı sağlıyor keçi sütü inek sütune göre sindirimi daha rahat ve vitaminli