eefsun ilk doğduğu zamanlar gazı çok vardı ne kadar dikkat ettiysem de yapısı gazlıydı 1 bucuk ay memede uyudu 1 hafta 10 gün arabayla dolaşarak uyudu. sonra eşime verdim kucağında pişpişleyerek uyuttu. Onu sevdi 5-10 dk kucakta pişpişliyorduk uyuyordu bazen zorluyordu. Sonra huyunu öğrendim uykusu tam gelmeyince asla uyumuyordu. Simdi uykusu gelene kadar zorlamıyorum uykusu gelince belli ediyor zaten gözlerini kasıyor ellerini kafasına götürüyor alıyorum kucağıma yatırıyorum öyle istemezse ağlıyor. Sonra ayağa alıyorum öyle istemezse de mızmızlanıyor sonra gidip yatağa yatıyorum kolumu kafasının altına koyup sıkıca sarılıyorum yine istemezse beşiğe bırakıp elini tutuyorum. Yan hafif yüz üstü dönüp 10 dk içinde falan uyumuş oluyor üstünü örtüyorum. Özel bir şey yapmadım ama olabildiğince az salladım uykusu geldiğinde bazen beşiğine koyup hadi artık uyku vakti diyip elimi karnına koyup ya da elini tutup ninniler söyledim öyle uyuduğu zamanlar da oldu. Benim bebeğim temas bağımlısı. Öpülmek çok hoşuna gidiyor ne sekilde uyursa uyusun yüzüne dokunuyor ya da yakanı tutuyor elini tutuyor koynuna sokuluyor. Onu öperek sarılarak sevmezsen gülmüyor durmak istemiyor