minnakbaby Nilican
Ikizannesi5 Esrkrc
Bsradkn
kızlar, 1. ayımızın sonunda (çok şükür) artık oğlum kreşe giderken hiç ağlamıyor. kapıdan içeri girerken boyu kadar çantasını sırtına taktırıp, montunu eline alıp gülücükler saçarak gidiyor ☺️ kreşteki uykuları da evdeki uykuları da düzene girmiş durumda. bu hafta yeni bir arkadaşı başlamış, oryantasyonu oğlumla beraber yaptırmışlar. dün bir video attılar, benim oğlan oralarda muhtar olmuş 😬 gelişim noktasına gelirsek gerçekten hala inanamıyorum. 5e kadar saymayı ve renkleri öğrendi. çocuk şarkılarından herhangi biri çaldığında anında hareketlerini yapmaya başlıyor. kıyafetlerini kendi çıkarıp kirli sepetine atıyor, ufak bir destekle kendi giyinebiliyor. bezini ya da pis dediğim herhangi birşeyi götürüp çöpe atıyor. 2 kelimelik cümleler kuruyor ve günlük hayatta ihtiyacı olan hemen tüm kelimeleri söylemeye başladı 😍 oyuncaklarıyla oynamayı öğrendi, öncesinde sadece sağa sola atardı. hala çatal kaşık verimli şekilde kullanamıyor, normal bardakla su içemiyor ve oyuncaklarını asla toplamıyor 🤦♀️ bu süreçte çok acı çektim, defalarca vazgeçtim ama kreşteki öğretmenlerin desteği inanılmazdı 🙏 şu an iyi ki bu tercihi yapmışım diyorum.
merak eden arkadaşlar için bilgilendirme olsun istedim. destekleriniz için çoook teşekkür ederim ☺️ 🙏