dinibilgicianne lanadelmiyav Canım bizde 5 bucuk aylığız ve doktor ek gıdaya geçin dedi meyve püresi ve sebze püresi kendim yapıyorum meyve püresi ne pekmez katıyorum tat versin diye şeker yerine önce biraz dene çocuğa alerjik reaksiyon gösterir ise verme bunun ev yapımı o bu alakası yok bebeğin bünyesine bağlı 🌷
nshtm lanadelmiyav bebegim alerjik bir bebek sut yumurta vs. Bu yuzden kahvaltimiz sinirli ev yapimi dut pekmezide veriyorum soguk sıkım keci boynuzu pekmezide ikisidr alerji vs yapmadi. Ikisinidr 7.ayda basladim
lanadelmiyav nshtm aaa bakın dut pekmezine çok şaşırdım. Doktorum dutun alerjik bir meyve olduğunu, bir yaşından önce verilmemesi gerektiğini söylemişti🤷🏻♀️ Aman ne zor işler be😁
lanadelmiyav SemaaaYusuf ben de pekmezin bu kadar teferruatı olduğunu bilmiyordum açıkçası☺️ Bir de her iki doktorun fikir ayrılığına şahit olunca hepten karıştı kafan🤷🏻♀️ Teşekkür ederim bu arada🌸🤗
Koalina lanadelmiyav Birde instagram güncel anne var elif çakır takip ediyormusun bilmiyorum çocuk doktoru oda pekmezin hiçbir türlüsünü önermiyor yazıları var ben kullanıyordum açıkçası yazılarını görünce kafam karıştı kestim uzun zaman önce doğrumu yaptım bilemedim 🤷🏻♀️
YoldasYilmaz lanadelmiyav dut yaş iken alerjik mesela kuru dut alerjik değil.ben 2 cocugumada 6 aydan sonra keçiboynuzu özü kullaniyorum.kan değerleri acisindanda keciboynuzu ozu cok iyi.
Dilekbudak Merhaba öncelikle biz sebze tadimlari ile başladık (15 gün) sonra yoğurt daha sonra meyve tadimlari. Kahvaltıya 7. Ayda başladık. Doktorumuz kahvaltıda pekmez olsun dedi. Ben de araştırdım eskitadinda da şekersiz keçiboynuzu pekmezi var. Biz oradan temin edeceğiz.
sincaptanhallice lanadelmiyav Merhaba, ben biraz konudan bağımsız soru soracağım çünkü konu hakkında hiç bilgim ve tecrübem yok 😊 ek gıda için alınacaklar listesi oluşturmak istiyorum ama işin içinden çıkamadım. Neler aldığınızı liste halinde yazmanız mümkün mü? 😊
lanadelmiyav sincaptanhallice tabii ki yazayım hemen🤗 Mama sandalyesi oioi önlük, tabak-kaşık takımı minik kavanozlar, yoğurt mayalamak için🙈 Şimdilik, bunları aldım. Bakınıyorum ben de başka eksiğim var mı diye☺️🌸
Keskeuyusamm lanadelmiyav bence de acele etme kuzum. Ek gıda ile ilgili soracağın her şeyi bana özelden sorabilirsin. Çooooook araştırdım ama teorik ile pratik bir olmuyor.
lanadelmiyav Keskeuyusamm ah, tamam canım çok iyi oldu bu😁 Aklıma takılan olursa yazacağım sana mutlaka💛
sincaptanhallice lanadelmiyav Peki gıda olarak neler aldınız ya da aldınız mı? Yani irmik,yulaf unu vb klasik ek gıda ürünleri var ya onlardan aldınız mi
Keskeuyusamm lanadelmiyav yaz bebişim sadece ben özel mesajlara bakmayı akıl edemiyorum bana etiketleyip yazdım yazarsın 💓
ikiprensannesi_gul lanadelmiyav merhaba benimde ailemden doktor sağlıkçı olanlar var ama ben tamamen kendi doktorumu dinliyorum ve benim bebeğimde 5 ay 4 günlük yazdan armut püreleri elma püreleri yaptım kaynatarak yaptım ben marmelat gibi ama hiç şeker kullanmadım onun dışında çilek muz gibi meyvelerden koyu şuruplar hazırladım alerji testi yaptırıcam bidahaki ay ona göre kullanıcam zamanı geçmeden yapıp hazırladım her ihtimale karşı şekersiz yaptım herşeyimi
ikiprensannesi_gul lanadelmiyav zor günler bizi bekliyoruuu bi defa geçtim bu yollardan bu ikincisi hayırlısıyla büyüsünler inşallah 🙏
BraveBoy lanadelmiyav ben keciboynuzu ozu kullaniyirum o yuzden. Birde cok fazla kasmayin zamanla annede bunaliyo onu verim bunu vermiyim olayindan
Feslegenkokulu lanadelmiyav bizde 6 bucuk aylıgız ve ben pürelerine falan bir cay kaşıgı katıyorum kan ilacı yerine pekmez daha iyi bana göre benim doktorumda verebilirsin dedi bende veriyorum valla onumu bunumu diyede arastırma yapmadım pek şuana kadarda hiçbi sıkıntı yaşamadık
lanadelmiyav sincaptanhallice bebek irmiği, yulaf, bebek tarhanası aldım ama bir heves aldım. Bir daha alırmıyım, sanmam🤷🏻♀️ Normal irmik, tarhana kullanırım ya. Çok gerek yok o kadarına sanki😁