Sefeff Kızlar akşama köfte yapayım diyorum. Normalde fırında soslu şekilde yaparım ama bugün kızıma domates çorbası yaptım çok yapmışım akşama bizde yeriz diye köfteyi soslu yapmak istemiyorum. Tavada da hiç yapmadım. Yalan varsa bana tarif verirmsnz? Ne kadar yağda pişiyor. Triflere baktım az bi yağda pısırık diyor ama içi çiğ kalmıyor mu öyle bi yardımcı olun da bugunki yemek derdinden de kurtulayım 😓
NefesMaviDeniz Sefeff Az sıvıyağ koyun evet çünkü köftenin de yağı vardır. Önce kızdırın yağı sonra köfteleri koyup ocağın altını biraz kısın ki birden harlı ateşte kızarıp çiğ kalmasınlar. Orta ateşte başında bekleyerek çevirerek kızartın.
Minikpandailay Sefeff Köfte çekti canım 😅😅 Yo gayet guxel oluyor biz hep kizartiuoruz tavada. Orta ateşte pisir mis gibi oluyot çiğ kalmıyor
Senaatalan Sefeff Kalın vermeyin şeklini çokda ince olmasın kurur. Orta ayarda az yağ ile pişer köfteleriniz
NefesMaviDeniz Sefeff Tabiki pişiyor. Ama dediğim gibi orta ateşte pişirin yoksa birden kızarır içi pişmez. Orta ateşte yavaş yavaş kızarsın. Hiç olmadı çatal batırıp bakın içi çiğ kalmış mı diye ama kalmaz yani merak etmeyin :)
Minikpandailay Sefeff Yumurta, biraz ekmek ici, baharatlar özellikle kimyon bayılıyorum, maydanoz( isteğe göre) , bazen sade bazen de galeta unlu felan yapıyorum bizim evdekiler pek sever :)