DoganurcaN Merhaba hanımlar bebeğim 6 ay 21 günlük cam rende ve blender kullanımını yavaş yavaş bırakıyorum mesela bir iki gündür pirinçli çorbalar lorlu kahvaltılar yani daha taneli şeyler vermeye başladım bebeğim çiğniyo yani çalışıyo ama öğürür gibi oluyo ara ara öksürüyo bende korkuyorum o öyle yaptıkça ama görüyorum bazı bebekler baya lokma lokma çiğniyo yiyo hatta eline veriyolae haşlama sebzeler blw falan olayı bende denedim geçen haşlanmış patatesle ama o deneyene kadar benim ömrümden ömür gitti gayette başarılıydık aslında büyük parça koparsa da çıkardı yada ben müdahale ettim ama korkudan hep bulamaç gidiyorum ya nasıl aştınız bu durumu öneriniz var mı😑
_yaseminturann DoganurcaN ben düzeltimiş 5,5 ayında başladım tam 6 aylıkken eline verdim kontrollüydüm yani ama zaten bana gerek kalmadan kendisi yutamadığında atıyordu öğürerek cok nadir yasadık çiğnemesini desteklemek için mesela minik bir oarcayı yanağım iç kısmına dogru atın elinizle o çiğnemeyi öğrenecek ben cok faydasını gördüm
Deterjanhanim DoganurcaN blw yi benim yüreğim kaldırmıyor valla. Yapabilen saygım var ama ben yapamam. Oğluma ek gıdaya geçtiğinde hiç püre yapmadım ilk zamanlar çatalla ezerek verdim. Sonrasında hafif pütürlü. Şuan herşeyi yiyor. Katı gıdaya daha alismadigi için ögurmesi normal. Gözetim altında tutun. Zamanla alışır
Aalya DoganurcaN acele etmedim eline kavun korkmadan verebildim 7 aylıkken falan.normal beyaz ekmek damağına çok yapışıyordu vermedim.zamanla kendi alıştı pütürlü verdim hep .bir yerde okumuştum çiğneme refleksi icin vereceğiniz pütürlü örneğin muzu yan damağa doğru verin dıyordu çiğneyecekmis gibi öyle yapıyordum çoğu Zaman suan 1 yaşında cigniyor normal 😅
Sinem91 DoganurcaN Valla alışacak çocuk alışıyor bence. Eline verirdim birşeyler çoğunu yemezdi. Şuan 1 yaşında. Bazen çıkarır tanelerini. Ama ver susamlı çubuk kıtır kıtır yer 🙈😂
DoganurcaN _yaseminturann aslında çiğnemeyi biliyo baya diliyle arkaya atıyo çiğniyo onu farkettim ama bulguru pirinci bile öğürüyo daha büyüklerinden korkuyorum o yüzden aslında sorun bende korkumu aşsam bebeğim iştahlı maşallah
_yaseminturann DoganurcaN maşallah ne güzel hiç korkmayın gerçekten onlar biliyorlar neyi nasıl yapacaklarını öğürmesi çok normal düzenli verirseniz alışacaktır🍀
DoganurcaN Deterjanhanim peki tecrübeli anneler olarak blw yapmadan kendi yemesine nasıl alıştırdınjz yada alıştırdınız mı sonuçta blwnin amacı bu, eğer her türlü öğreniyosa bağımsız yiyip içmeyi bende blwsiz devam edebilirim çünkü benim de yüreğim hopluyo🙁
Deterjanhanim DoganurcaN valla ben hiç blw yapmadım. Hep kendim yedirdim. Ama şuan benim yedirmemi istemiyor. Kendi yemek istiyor. Elleriyle yiyor ben kalp krizi geçiriyorum bazen kaşık catalda istiyor çok verimli olmasa da yavaş yavaş kullaniyor 😀 her türlü ögreniyorlar ya hiç kasmayın bence blw diye tabi siz daha iyi bilirsiniz
eymenzeynep Hiç korkmayın mesela muzu minik minik doğrayın yanağının kenarına bırakın. Öyle güzel ezip yiyorlar ki şaşıracaksınız ☺️ Hem muz yumuşak olduğu için boğazında kalma gibi bir durumda olmaz
DoganurcaN Aalya evet bunu bilmiyodum dediğiniz gibi bi süre yanağına yerleştircem bakalım bu şekilde öğrenmesi daha kolay olur, blwyi de yapmıcam ya yok o korkutuyo beni
eymenzeynep DoganurcaN rica ederim ☺️ Yumuşak gıdalar tıkamaz hiç korkmayın. Benim ikinci çocuğum olmasına rağmen tedirgin olmuştum çok fazla. Ama bu tedirginliğim yersizmiş☺️ Rabbim bebeklerimizi özene bezene yaratmış herşeyi aslında doğuştan biliyorlar
Umaybebek DoganurcaN hiç korkmayın başta öyle oluyor sonra çiğniyorlar fazla geleni dışarı atıyor zaten sadece gözünüz sürekli üzerinde olsun.
Nurse42 DoganurcaN herşeyi eline verdim şeftali mesela yumuşak bi meyve sıka sıka yedi eline ekmek verdim kemire kemire yedi hiç blender kullanmadım zaten takipte kalıyorsunuz büyükse çıkarın hatta ben artık büyük koparıncada müdahale etmiyorum kendi yutamayacagını anlayınca tükürüyor 😂
DoganurcaN Çok teşekkür ederim herkese bende başladım çiğneme alıştırmalarına artık bakalım kazasız belasız atlatırız inşallah şu bebeklik zamanlarını Allah onlara ömür versin çok sağolun, öptük çok teyzeleri😍💋♥️