Grbtbnbr Ek gıdaya geçmeye hazırlanıyoruz. Yoğurt tadımıyla başlamayı düşünüyorum da bebişlerinize yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz yani hangi sütle ve ne kadar yapıyorsunuz yoğurdu. İlk çocuk olduğu için biraz tecrübesizim. Yardımcı olursanız çok sevinirim ?
umreyus Grbtbnbr canim ben sutasin yada icimim sütüyle mayaliyodum bimin altın sütünü tavsiye etmişlerdi burda oda cok güzel tuttu
zeynepela2 Grbtbnbr yoğurtlarını günlük en küçük kavanoza mayaladım pratik oluyo kendime nasıl yaparsam öyle yaptım ve inek sütünden elde ne varsa ondan yaptım
Umutluuu Grbtbnbr ben paket süt ne varsa onunla küçük kavanozlara taze taze yapıyorum. Birde doktorumuz sürekli aynı mayayı kullanma prebiyotik diye birşey kalmıyor dedi. Hazır yoğurt mayasıyla yapın dedi ama ben çok güvendiğim bir peynircim var ordan 1 kglık yoğurt alıp her seferinde taze mayayla mayalıyorum.
Berilismom Grbtbnbr biz alerjiden dolayı bi aydır başladık 15 aylığız ben tanıdıktan süt alıyorum iyice kaynatıyorum bi parmak eksilene kadar temiz bir havlu seriyorum tezgaha kavanozları diziyorum serçe parmağımı süte batırıyorum 10a kadar sayıyorum böyle dayanıyorsam hafif ısırırıyosa kavonozlara dağıtıyorum ayrı bi yerde yoğurt ile ılımış sütü bulamaç yapıp birer çorba kaşığı koyuyorum karıştırıyorum üzerine havlu kağıt kapatıp iki kat sofra beziyle sarıyorum beş saate hazır oluyo (ay ne uzunmuş ya🤪)
Nurse42 umreyus Mayaladığınız yoğurdun markası nedir altın sütü bende duydumda denedim olmadı ama ben bimin kendi yoğurduyla dost yoğurtla mayalamıştım
umreyus Nurse42 ilk yaptigimda sutasin yada icim için hazır yoğurt kullanmıştım sonra yaptığım yoğurtla mayaladim. Altın süt için de hazır yoğurt kullanmıştım torkunundu diye hatırlıyorum
Grbtbnbr Umutluuu köy yoğurdu kullanıyoruz biz . Burda markette satılıyor onunla yapabilirim değil mi
Umutluuu Grbtbnbr eğer içeriği temizse jelatin , nişasta falan kullanmıyorlarsa katkı yoksa mayalayabilirsiniz tabiki
Berilismom Grbtbnbr birde migroslarda vivo yoğurt mayası var onunlada denedim harika oldu aklınızda bulunsun ilk yaptığımı onunla yaptım zaten içinden çıkan kılavuzunda adım adım yazmışlar nasıl yapıldığını
Armess Grbtbnbr ben koy sutu aliyorum sutu iyice kaynatiyorum sonra 250 yada 500 gramlik kavanozlara koyuyoeum serce parmagimi icine batırıyorum elim yanmiyorsa cay kasiginin ucuyla yogurt ve cok az sekeri karistiyorum o sekilde kavanozun agzini kapatip legenin altina sofrabezi seriorjm icine koyuyom iyice sariom 4 5 saat karismiorum so ra kavanoza bakiorum tutmussa dolaba atiyorum mayayi cok kullanirsan yogurdun erken eksir cnm bilgin olsumn ve mayan tutmussa dolaba koy ki yogurdun erken eksimesinn
Brsnysr Grbtbnbr Sutcumuz var yıllardır güvenilir biiznillah ondan alıyorum kaynatıp 4 tane küçük kaseye(6_7kasiklik) mayaliyorum geri kalan sütü de dondurucuya atıp kaseler bitince ısıtıp yeniden mayaliyorum
Armess Grbtbnbr bazen 2 250 gramlik bazen 2 250 gram ve 1 tane 500 gram ama gunluk mayalarsan daha iyu olur tbo
Armess Grbtbnbr 500 gram kavanoza cay kasiginin yarisinin da azi 250 gramlil kavanoza cay kasiginin ucuyla resim atmayi bilmiom yoksa gonderirdim mayaladiklarimi