Merhaba kızlar, kısaca sizinle yaşadığımı paylaşmak istiyorum. Bebeğim doğduğu haftadan beri doktorlar sütün yetersiz mama takviyesi yapmalısın gibi bir öneride bulundular. Ben de dinledim 1 ay oldu. Ama bebeğim mamayı hep kustu hiç almadı. E kilo da alıyordu. Bu işte bir terslik var diyerek emzirme danışmanına gittim. 2 gündür takviye vermiyorum bebeğim ilk gün aralıksız 9-10 saat emdi. Kendini aç hissederek 12 saat uyumadı. Ama çişli bez sayısı 5in üzerindeydi. Bebekler onları alıştırdığımız ritüeli bekledikleri için yeterli beslenmelerine rağmen aç hissedebilirlermiş. Bu da gereksiz mama takviye edilmesindenmiş. Ben yanlış yönlendirme kurbanı oldum ve bu durum gündüz süt miktarımı olumsuz etkilemişti. Psikolojik olarak yıprandım. Şu an bu hatadan dönüyorum ve benzer durumu yaşayan varsa elimizdeki gücü fark etmemizi sağlamak adına paylaşmak istedim. Danışmanımın söylediği cümle şu: Karnındayken onu plesanta besledi, sen plesanta ona yeter mi doyar mı diye düşünmedin. Dışarıdaki plesanta da meme. Memeni de sorgulama, bebeğine yetecek sütü üretiyor.