Aliiimerve18 ilk yoğurtla başlamıştım. 3 gün kuralı ile başlanıyor alerjisi var mı yok mu anlamak için. 1.gün 1 çay kaşığı, 2.gün 1 tatlı kaşığı, 3.gün 1 yemek kaşığı. Eğer alerjisi yoksa diğer günler artık yoğurdu verebilirsini ya da tattırdığınız gıdayı. İlk verdiğiniz herşeyi bu şekilde 3 gün kuralı ile vereceksiniz. Sonra havuç ve patates tattırdım. İkisini de tattırınca tadımlara püre olarak devam ettim. Mesela havucu, patatesi ve kabağı içme suyunda haşladım, 3 gün yedirdim. Bu da kabak tadımı oldu. Sonra mesela kapya biber. Patates, havuç,kabak ve kapya biber haşladım. Kata kata gittim. Bebekler sebze püresini seviyorlar☺️Püreleri muhakkak içme suyuyla yapın. Tek tattırdığınız gıdaları buharda haşlayın ki vitamini içinde kalsın. Haşladığınızda da suyunu iyice çeksin, suyunu dökmeyin ki vitamini gitmesin. Bir de tadımlar öğlen 12.00-13.00 gibi yapın ki alerjisi varsa gün içinde çıksın. Akşam 16.00-17.00 gibi yaparsanız örneğin gece çıkarsa alerjik reaksiyonu göremezsiniz. Önce sebzelerden başlayın. Meyveleri seviyorlar tatlı diye, sebzeyi reddedebiliyorlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir☺️Bir de sebze püresi yaptığınızda ya da muhallebi muhakkak içine biraz zeytinyağı koyun ki kabız olmasın