Gulhifa15 Herkese merhaba. Ek gıdaya başladık doktor gözetiminde. Yoğurt bebe bisküvisi havuç kabak patates falan denedik başka neler verebilirim. Meyve de tattırıyorum. Sizin tavsiyeniz var mı
Ogulcan Gulhifa15 Tatlı patates ,bezelye ,enginar ,yer elması verebilirsin canım onundışından bence meyveyi sebze tadımını bitirince başlayın meyvenin tadını aldıkça sebze yemek istemeye bilir
1bebis1annis Gulhifa15 bizimde 7 günümüz kaldı 🥰 kabağı falan nasıl verdiniz buharda pişirip çatalla mı ezdiniz en çok boğulma tehlikesi yaşarız diye korkuyorum 😥
Dryalp Gulhifa15 bebe bisküvisi hazırlar cok şekerli canım içeriği iyi degil tavsiye etmem bende verecektim ama yoğurtla başladım kabak havuç patates muz şeftali armut 3gün kuralı ile başladım az zeytınyagı kattım patatesin havucun kabagın içine
Gulhifa15 Ogulcan bu saydıklarınızı püre şeklinde yapıp vericem değil mi. Çokta püre yapmak istemiyorum çiğnemeyi öğrenmesi için. Siz ilk püre şeklinde mi verdiniz
Ogulcan Gulhifa15 ben çatalla ezerek verdim hep canım hiç püre yapmadım 3 gün kuralı ile denersiniz bu çocuk aç ,acıkınca yer kitabı almıştım ben onun bize çok faydası olmuştu canım tadım aşamasını geçince çok güzel porsiyonluk bebek tarifleri var
Gulhifa15 1bebis1annis buharda pişirdim. Önce tabakla önüne koydum ilk gün bi bakıştı 😁 eline aldı sonra ağzına aldı çiğnemeye çalıştı tabi beceremedi sütten sonda bu gıdalar onlara çok yabancı ♥️ Kabak hiç sevmedi patatesle havuca oranla. Önce ben eliyle hissetmesini ağzına götürebilmeli öğrenmesi istedim sonra ben elimle çok çok minicik ezip verdim tadını alsın diye 😍🌹
Gulhifa15 Dryalp aynen bende böyle ilerledim. Ama başka şeyler yapıp tattırmak istiyorum artık. Ya evet bebe bisküvisi öyle şeker katkılı vermeyecektim ama içeriğinde bir sürü protein olduğunu söyledi ebe. Ben kendim yapcam evde. Ununu falan sipariş etmedim henüz. Çok az oranda bebe bisküvisi 1-2 tane labne yada lor peynir biraz muz ve sütü blendarda geçiriyorum çok lezzetli oluyor 🌹
Gulhifa15 Ogulcan bende çatalla eziyorum. Sadece kıvamının yoğun ve akışkan olmasını istediğim şeyleri geçiriyorum ama çok değil. Yeni tarifler arayışındayım :). Mama sandalyesinde yemeyi çok beceremiyor yatarak emmeye yemeye alıştı ya şiödi oturunca ağzına biley Verince ağzında tutamıyor 😁😁
Dryalp Gulhifa15 evet instgramda birkaç sayfa var tavsiye ederim hergün bebeklere birşeyler yapıyorlar insan ne yapcagını bilemiyor😀
Ogulcan Gulhifa15 hahahha oluyor öyle canım alışır zamanla ben huzursuz olsada alıştırdım mama sandalyesine yemek yendiği alanı öğrensin diye şimdi alıştı çok şükür bak inst.Sibel gündür diye bi doktor var çok satan bi kitabı var sayfasında da paylaşıyor oradan da yeni tarif bakabilirsin ben hep oralardan çok güzel tarifler öğrendim birde ayına göre tarifleri hep çok yararlı oldu