tosbikannesiii Oğlumun öksürüğü var demiştim biraz azaldı ama balgamı çok öyle ki ememiyor yavrum doktor ilaç yazdı balgam sökücü yeni kullanmaya başladım ama yavrumu böyle gördükçe içim sızlıyor yatağına üzerine cold mix damlatıyorum sürekli sterimar la burnunu açmaya çalışıyorum ama balgam çok ne yapsam bilemedim var mı öneriniz
Mlk123 tosbikannesiii 1 turpu rendeleyip suyunu sıkın, içine biraz saf zeytinyağı ve limon suyu sıkıp şurup gibi içirin çok iyi geliyor. Bir de sarımsak var ama onu yer mi bilemiyorum. 1 diş sarımsağı rendeleyip bir kaşık balla karıştırıp yutsun, ardından biraz su içebilir. Ama bebeğiniz 14 aylıksa sarımsağı biraz zor yutar o yüzden turp suyu daha iyi deneyin bence
_yaseminturann Mom9870 aynı sorun bende de var çiçeğim ama benim bebemin her seye alerjisi var(abartısız) ve balgam bitirdi bizi😢
Mom9870 tosbikannesiii Direkt verin yada yemezse sıcak suya katıp karıştırın içirin hem boğazları falan da yumuşar.
_yaseminturann Mom9870 vallahi domates cok az olacak sekilde ,salatalık ve zeytin cesidi cok nadir kaşar yerse yer kahvaltıda 😢 tarhana ,sehriye çorbası bazen et ve tavuk ama bu saydıklarımda ara ara tepki yapabiliyor çocukta . 17,5 aylık olduk mamayı kesecektim ama durum bu olunca devam edeceğim . Genel olarak meyve ve yogurtla besleniyor diyebilirim.😢
Mom9870 _yaseminturann Geçen bir videonu gördüm oğluna biri bu 9 aylık mı demiş sanırım bi tuhaf oldum sen anlatınca, şimdi konuyu tekrar açmak istemezdim senin için ama insanlar diğer insanların ne yaşadığını bilmiyor maalesef demek için yazdım. Alerjik bebek öyle zor ki, yaşamadım ama inan çokça tahmin edebiliyorum, anne içinde daha zor özellikle emzirme döneminde çok dikkat etmesi lazım. Ne seviyorsa onu verirsin yeter ki vitamin alsın olmadı takviye verirsin. Çok güzel bir oğlun var maşallah. Kendi çocuğum gibi seviyorum gerçekten.
_yaseminturann Mom9870 ya Allah razı olsun canım benim şükürler olsun ki persentile göre bebem olması gereken kg aralığında boyu da öyle. ama insanların beklentisi nedie bilmiyorum 17,5 aylık vir cocuk gerçekten kac kg olmalı 11,5 suan yani bemce şükürler olsun iyi sağlığı da. ki bu cocuk 2,5 ay erken doğdu az cok biliyorsun Eda bu çocukta emek var resmen yasıtlarını yakalasın diye neler yapmıyorum. Artık saldım insanları :) ek gıda başlarken cok keyifliydi ama suan baya zorlanıyorum öyle böyle büyüyecekler diyorum 🤎
Mom9870 _yaseminturann Böyle büyüyecekler canım emin ol şimdi belki zor geliyor ama hep böyle devam etmeyecek inşallah. Sanırım bu alerji durumunun bi süresi varmış arkadaşımın kızı da alerjik bir bebekti doktor 2 yaş yada 3 yaş sonrası toparlayacak demiş. Eğer böyle bir şeyse bu zamanına hiç endişe duyma. Çok çeşit yememesi problem değil önemli olan yararlı ve vitamin değeri yüksek şeyler yemesi. Boyu kilosu o su bu su zamanla yerini alır inşallah.
_yaseminturann tosbikannesiii neye yokki yumurta ,mercimek (yeşil,kırmızı),bazen tarhana (bazen dedim çünkü bazen etkisi görülmüyor) arada domates,tahin,susam,fıstık,fındık,ceviz ,kaju aklıma gelenler bunlar daha da vardır 🥴
Firdevsbeyzam tosbikannesiii benim bebeğim dede oldu 3.5aylik bana balgam şurubu verdi jöle şeklindeydi şurup bir hafdada gecdi