2 yaş sendromunu bilenler bilir. Ne çok zor olduğunu. ciddi anlamda yapmadığı şeyleri bu dönemde yapıyorlar.
Neyse amcamın kızı ve çocukları ile parktaydık onlar büyük 8 yaşındalar ve ikizler bir kız bir erkek oğlum onları çok sever onlar da oğlumu😂
Amcamın kızının akrabası geldi yanımıza onun da oğlu 8 yaşında ve aşırı hareketli. Parkta yapmadığı hareket kalmıyor. Kaydıraktan kayacakları yerde oğlumun o çocuğa vurduğunu gördüm. Ve karşıdan direk uyardım duyduğu kadar baktı ve bir daha yapmadı. Neyse sonra yanına gittim vurma vurulmaz o abin senin diye. Ordan amcamın kızının oğlu da dedi ki ama önce o küfür etti Hamza’ya ondan vurdu sinir etti onu dedi. Zaten bizim ki küçük ergen ama küçücük çocuğa küfür etmek nedir? Ben de tamam oğlum bir daha vurmak yok abi sana seni gidi dedi dimi falan dedim.
Yani biz ne kadar kollasakta elbet böyle olayla karşılaşacağız. Kocaman çocuk bence artık çocuk konumunda değil en azından 2 yaşında çocuğun konumunda değil.
Biz nasıl küfürden koruyacağız? Ya da şiddeti parkta görünce nasıl engelleyeceğiz ki öğrenmesinler diye.
Çocuk yetiştirmek çok zor gerçekten.
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın amin.