Seymao Ek gidaya başlayacagim kizlar ama bir türlü anlayamiyorum. Ne zaman emzirmeliyim , ne zaman yedirmeliyim , mama vermeli miyim?
Yagmuurr Seymao tabi ki emzirme ve mama miktarı zamanı asla azalmamalı 6 ay oldu sanırım 6 ay tadım dönemidir öyle yedirip emzirmemezlik yapmayın mesela ben havuçla başlamıştım havucu haşladım ilk gün 1 çay kaşığı 2 gün tatlı kaşığı 3 gün yemek kaşığı sonra kabağa geçtim oda aynı şekilde diyelim havuç alerji yapmadı kabakla beraber havuçta karıştırıp verebilirsiniz böyle böyle devam edebilirsiniz
inci_34 Yagmuurr bütün tadımslr bitikten sonra mı ikisini karıştıp veriyoruz püre şeklinde mi yaptınız blw mi
Seymao Yagmuurr mesala 2 saatte bir emziriyorum canim emzirdikten sonra mi yedirecegim . 2 saat sonra yedirsem karni doymayacakmi yedirip emzirecekmiyim
Yagmuurr inci_34 yok canım şöyle anlatayım mesela havucun tadımını yaptın 3 gün bitti kabağa geçtin ilk gün sade kabağın tadını alsın diye tek onu ver 2. gün kabakla havuç beraber verebilirsin sonra kabak bitti mesela patatese geçtin yine ilk gün sadece patates verirsin diğer gün bu sefer kabak havuç patates karıştırıp verirsin ben püre olarak veriyorum blw için biraz daha zaman olduğunu düşünüyorum korkarım boğazında kalır falan diye
inci_34 Yagmuurr peki kabak +havuç verdik hemen ertesi gün alerji olup olmadığı anlaşılır mı havuca karşı kabak+havuç +patates vernce ertesi gün neden alerji olduğunu anlayabiliriz çünkü alerji belirtisi hemen gösteremezse 😔
Yagmuurr inci_34 zaten şöyle şimdi 3 gün havuç deniceksiniz alerji vs yok diyelim kabağa geçtiniz ve havucu eklediniz ikisini verdiniz bu sefer alerji belirtileri olursa kabaktan olmuş olduğunu anlicaksınız diyelim kabakta da belirti yok bu sefer patatese kabak ve havucu eklediğiniz zaman alerji belirtisi çıktı bu sefer patatesten olduğunu anlarsınız umarım anlatabildim
Yagmuurr Seymao Ben emzirmeden önce veriyorum aç olsun ki tadını alsın diye sonra emziriyorum bide bebeğiniz 6 aylıksa bu ay zaten ek gıda ile doyma ayı değil emzirmeniz daha sık olmalı yani ☺️
Seymao Yagmuurr tesekkur ederim canim , emzirmeyle yedirme zamanini anlayamamistim. Cok sagol kafama oturdu verdigin bilgilerle 🥰😘😘😘