Melllisa Kızıma her sabah yumurta labne cicibebe pekmez yediriyorum acaba diyorum sen her sabah bunu yer misin tamam bitiriyor tabağını ama (7.5 ay) yanlış mı yapıorum bilemedim her sabah 2 dişi çıktı daha yarısı içerde çiğnemeyi de bilmiyor hala alışamadı malesef o yüzden omlet filan yapmıyorum daha doğrusu parça yutunca kusuyor hala yanlış mı yapıorum acaba ☹️
herseyguzelolacakk Melllisa ben gün aşırı yumurta veriyorum. Çünkü zaten zar zor yiyo iyice tiksinmesin diye zorlamıyorum. Kahvaltı özellikle dönüşümlü vermye çalışıyorum.
Katya Melllisa omlet yap canım bebegıne vermeden önce elınde ez biraz o zaman damağında çiğneyip yutar ben öyle yapıyorum.
Melllisa herseyguzelolacakk ben malesef her gün veriyorum bilgisizlikten midir bilemedim sorayım dedim ☹️
tosbikannesiii Melllisa yani ben hiç bulamaç vermedim hep tek tek verdim şöyle yapın en azından ezerek deneyin önce ama tek tek verin böyle bulamaç vermek bana hiç doğru gelmiyo yumurtayı ezip verseniz boğulmaz yada labne peynir
Melllisa tosbikannesiii onu yapıordum 6.5 aylıkken sonra bi anda yine Bulamaça döndüm öğüre öğüre yiyordu kıyamadım
Sedefba Melllisa ben de ilk zamanlar yaptım o şekilde ama teyzemin torunu vu şekilde alıştığı için şuan dört yaşında hala normal kahvaltı yapmıyo ne zeytin ne peynir hala aynı karışımı yiyor ben de öyle olmasından korktum yese de yemesede omlet pankek vs yaptım önüne koydum eline verdim başlarda yemedi öğürdü ama zamanla alıştı ki bizimde dişlerimiz 10. Ayda çıktı ara ara yine verin karışım ama hergün buna alışmasına izin vermeyin bence
Melllisa Sedefba yaaa evet doğru öyle alışan bebek öyle yiyormuş ya iyi ki bu forum var harika anneler olmasa kime soracaktım ben 🤩🤩
ipekkizz Melllisa merhaba ben katı gıdaya 8.ci ayda gectim suan verdikleriniz normal ama ben o ayda karıstırıp vermiyordum ayrı ayrı labne avakado zeytn ezmesi veryordum bu sekilde verebilirsiniz ☺️
Sinemhira ipekkizz zeytin ezmesi çok tuzlu değil mi benim de kizım 8 aylık oldu zeytin ezmesi verebilirmiyim
Melllisa ipekkizz evet evet bu sabah öyle deniyecem bismillah diyip başlıyorum sağolun ya güzel anneler 🙏🙏🙏🤩
Portakalkokusu Melllisa yumurtayla labneyu ezip verin yanına da yulaflı yada irmikli meyveli püre yapın
gzm_42 Melllisa yapabilirsiniz omlet hafiften ez canım yavaştan katı şeyleri de yese iyi olur mesela kemik suyuyla şehriye çorbası yap damagiyla falan ezebilir hergün aynı yapmazdım ben tiksinir diye değişik değişik yapar yedirirdim sizde bı gün hafif katı bı gün sıvı öyle yapın yada
Melllisa gzm_42 evet 1 haftadır kafamı kurcalıyordu iyi ki yazmışım tecrübeli annelerden öğrenmek çok iyi oldu ☺️☺️🙏
Kahveliseker Melllisa Peynir cesitlerini degistirebilirsiniz. Avokado verebilirsiniz. Pekmez yerine bir cay kasigi ev yapimi recel verebilirsiniz. Degisiklik olur hemde. Bir de sahsi dusuncem cicibebe yerine minicik ekmek ici verseniz sanki daha faydali olur.
Utopikogretmen Melllisa nacizane fikrim cicibebenin faydası yok bence vermeyin.kahvaltiyi karıştırmak yerine ayrı ayrı verin.mesela peynir ayrı yumurtası ayrı avakadoyu ayrı yedirin ki lezzetlerine alışsın damak tadı oluşsun.oğluma en başından beri bölmeli tabağına herşeyi ayrı koyup sanki kendim yiyormuş gibi ayrı ayrı yedirdim 11 aylık çok şükür herşey yiyor pütürlü pütürsüz,katı gıdaları hep tüketiyor 🙏🏻
Melllisa Utopikogretmen oyyy maşallah Paşa’ya o zaman erkenden ayırmanın faydası büyük çok sağolun 🙏🙏
Ysmnar Utopikogretmen merhaba katı gıdaya ben bir türlü alıştıranıyorum 9,5 aylık olduk artık ve çok üzülüyorum sadece buharda parmak boğumu kadar yaptığım havucu eline alıp ağZına götürüyor yumuşak eline alınca ezilip vıcık vıcıkolan şeylri sıkıp yere atıyor ve gün içerisinde çorbaya bile yeni yemeğe başladı örnek verirsem sabah anne sütü alıp 1 saat içinde kahvaltı yapıyor oda çok nadir sonra 1 gibi çorba içiriyorum yanında çok az yarım çay bardağı yoğurtla akşamda irmikli yada yulaflı meyve püresi yapıyorum muhallabi gibi karışık meyvelerden sonra anne sütü devam ediyor besleyemiyorum ben çocuğumu hiç lütfen banada fikir verirmisiniz zor durumdayım😔
Ysmnar Utopikogretmen merhaba katı gıdaya ben bir türlü alıştıranıyorum 9,5 aylık olduk artık ve çok üzülüyorum sadece buharda parmak boğumu kadar yaptığım havucu eline alıp ağZına götürüyor yumuşak eline alınca ezilip vıcık vıcıkolan şeylri sıkıp yere atıyor ve gün içerisinde çorbaya bile yeni yemeğe başladı örnek verirsem sabah anne sütü alıp 1 saat içinde kahvaltı yapıyor oda çok nadir sonra 1 gibi çorba içiriyorum yanında çok az yarım çay bardağı yoğurtla akşamda irmikli yada yulaflı meyve püresi yapıyorum muhallabi gibi karışık meyvelerden sonra anne sütü devam ediyor besleyemiyorum ben çocuğumu hiç lütfen banada fikir verirmisiniz zor durumdayım😔
-Gizem- Melllisa bilmediğimden soruyorum cicibebe ve pekmez çok tatlı olmaz mı? Ek gıdaya yeni geçicez yazanlardan öğreneyim ben de.
Melllisa -Gizem- evet bana da öyle geliyor o yüzden kahvaltıdan sonra 2 biberon su içiyor ondan içi bulandı galiba çocuğun ☹️
Begooo -Gizem- cicibebenin zaten faydadan çok zararı var ek gıdaya geçeceksiniz madem aklınızda cicibebe vermek hiç olmasın. Pekmez de doğalsa eğer bebeklere verilebilir, bazı tariflerin içine şeker yerine koyulabiliyor. Genellikle özleri tercih edilir ama pekmez de olur tabii
Portakal Melllisa Avakado verebilirsiniz arada mevsimi geldi. Hergun ben olsam tiksinirdim açıkçası 🤭omlet pankek yaparsanız zamanla öğrenir çiğnemeyi
Melllisa Portakal evet inanın kokusu bile ağır bende tereddütte kaldım iyi ki sormuşum burda ki güzel annelere sayenizde öğrendim ☺️☺️☺️
Kk41 Melllisa En basından beri bulamaç yapmadım. Bir yerde okumuştum ayrı ayrı verin diye.Öğürse de bırakmadım.Hergün çeşitlendirdim kahvaltısını.Dişi yokken bile pankek verdim minik minik . Zamanla alıştı. Sizde az az verin korkmayın. Çok minik olduğu zaman birşey olmuyor
Melllisa Kk41 pankeke süt koyabilir miyim azıcık tarifte yazıyor ama zararı olmaz dimi hemen yapayım 🙏🙏🤩
AyseAlyamm Melllisa canım ben ev yapımı labne yumurta ve tam buğday unuyla az tereyağında omlet yapıyordum o zamanlar kızıma kıvamı kuymak muhallebi gibi oluyordu severek yiyiyordu . Ev yapımı olduğu için labnenin de suyunu ekliyordum . Pankekte yapabilirsin yumuşak eline verip damağıyla ezebilir .
Melllisa AyseAlyamm maşallah hamarat anneye hemen bu tarifleri bugünden deniyorum kahvaltıya çünkü geç kaldı bugün mesela pankek yapıorum 🙏😍
Mavibalon Karıştırıp veriyorsanız karıştırma isina acayip karşıyim, şimdi yesin diye tatlı tuzlu birbirine katıp veriyorsunuz sonra çocuk biraz daha büyüdüğünde hepten tiksiniyor bunu ben değil doktorlar söylüyor ,hepsini ayri ayrı verin bence
Melllisa Mavibalon evet inanın ben hazırlarken bile bende tiksiniyorum değişik oluyor diye hemen bırakıyorum 🙏🙏