ikierkekannesiii Oğlum 1 yaşında normalde uzmanlar çocuklar için yemek yerken TV izlemeleri doğru değil derler bizimkide izlemeden yemez ve bazı yemekleri yatırarak yediririm öyle daha harika yiyor bir süre, sizce doğru mu yapıyorum yanlış mi bilemedim
Cheddar ikierkekannesiii tv işi göreceli yani izlememesi daha iyi tabi ama kesinlikle yatırarak yedirmemelisiniz. Her açıdan sağlıksız ve tehlikeli
Yamanikomm ikierkekannesiii yanlış yapoyorsunuz tabikide kendiniz soyluyorsunuz uzmanlar onermiyor diye fakat maalesef biz anneler yesin diye elli takla atiyoruz bazen yasak olanlara mecbur kaliniyor sanirim
Gunesgizem ikierkekannesiii yatırarak yedirmeyin çorbayı bile çok zararlı Allah göstermesin. Televizyon işine gelince yedirmeyin o saatte acıktığında elbet yiyecek. Bebeğimi nasıl aç bırakayım demeyin tv izleyerek yemesinden iyidir
Aalya ikierkekannesiii valla benim bebeğim de yeni girdi yaşına. 7.aydan beri hep tv ile yiyor yoksa açmıyor ağzını.böyle tv ile bile yarım kase çorba yemıyor 😢
ikierkekannesiii Cheddar evet sağlıksız ama hastalandığı günden bu yana birşey yemiyor anca anca yemeye basldi ve toparlandı duzeldiginde yatarka yeme biticek
ikierkekannesiii Yamanikomm ama sende annesin kuzum sende beni anlarsın eminim 😊❤️ hastalandığı günden beridir gerçekten ağzına bir lokma koymuyordu bende böyle dik bir şekilde yedirmeye çalıştım toparlandı biraz olsun. Sabah kahvaltisini kendi yapıyor öğlen akşam ben kendim yediriyorum yoksa kendi yemeyi biliyor çok şükür 🤲
ikierkekannesiii Gunesgizem Yatarak dediğim de dik bir şekilde yani yanlış cümle kurmusum k.b lütfen boynu tam yatar şekilde değil dik bir şekilde yemek yediriyorum
ikierkekannesiii Aalya ben normalde TV’ye gerçekten karşıyım sırf hastalandı ağlamasın etmesin diye yoksa kesecem izletmeyi ve izledikleri hep eğitici kötü örnek davranış bile yok
tuba27 Aalya yapma öyle uyaran eksikliği otizm uğraşır durursun,benimde öyleydi açmadım aç kalsın dedim şimdi tezgahta su ile oynayarak,yada oyuncaklar oynatıp yediriyorum
Lidya-t Yatırarak yemek yemesine mi yanayım tv ile yediğine mi sırf yesin diye yapmayın bunları ya. Ne bilecekti çocuk tv ile yemeyi alıştırmışsınız ikisi de kötü
ikierkekannesiii Lidya-t birincisi oğlum asla TV izliyen bir çocuk degildi hastalandığı günden beridir izletiyorum ve hastalandığı günden beridir ağzına bir lokma vurmadigi için mecburiyetten kendini toparlasin diye yatarak yedirmeye devam ediyorum ve şuan bile biraz rahatsız eminim siz böyle diyorsunuz ama kendiniz geçmişte yapmışsınızdir. Sırf siz bu duruma yandınız diye fikrim değişmedi değişmeyecek onun 1 kaşık yemek yemesi beni nasıl mutlu ettiğini bilemezsiniz ister oturarak yesin isterse yatarak önemli olan yemesi değil mi😊
Maya1 Lidya-t alismak degil bence o ya. Bizim de 9 aylik agzini açmıyor mesela ,ama telefonda bir resim gostereyim ilgisi dağılıyor farkında olmadan aciyor. Hele çizgi film olsa nasil acar kimbilir 😂cok iyi anladım valla. ya isimiz gücümüz var. Birak yemesin acıkınca yer demekle olsa keşke.
Winnithepooh ikierkekannesiii merhaba oglum 2 hafta önce hasta oldu tabi iştah gitti sevdiği muydu onu bile yemefi insan üzülüyor haklısınız ama yatarak yedirmeyin Allah korusun tıkanır şu icerken bile tikanikiyor yatarken boğazına kaça r yatrmayin ama izleme konusu hakikaten yemeyen cocuktq mecbur izletikiyormus bende o zaman anladım cok zor gerçekten 🤷♀️
ikierkekannesiii Winnithepooh ya yatırma derken dik bir şekilde aslında yanlış cümle kurmusum k.b lütfen 😊 TV zararlı eğitici şeyler izletiyorum ama TV konusunda yaptığım yanlıs ama mecbur kaldım gerçekten 😔 yemek yemediği için şimdi 1 lokma yiyor nasıl mutlu oluyorm ki
Winnithepooh ikierkekannesiii ilac içtikleri için o 1 lokma gerc3kten önemli ben bekarken yemiyorsa bırak acıkınca yer diye millete soylenirdim ama başıma gelince anladım gercekten insanın içi rahat etmiyor sürekli 1 lokma yesin diye peşinde dolaniyoriz annelik iç güdüsü merhaba 😀 inş cabucak iyileşir jnsan hasta olduklarında onlardan daha kötü oluyor çünkü
Mbal ikierkekannesiii iki yaptığınız da yanlış malesef. Yatırarak yedirmek çok tehlikeli olduğu gibi çocuğun ek gıdaya başlaması için zaten ilk kural oturtabiliyor olmasıdır. Televizyon izleyerek yedirmeseydiniz böyle bir şeyden haberi olmayacaktı zaten. Mesela bizde televizyon açılmaz çocuk uyanıkken bu yüzden yemek yerken tv ihtiyacı da olmaz. İnşallah yoluna koyabilirsiniz. 😞🌷
ikierkekannesiii Mbal aşırı TV izliyen bir çocuk değil yani şöyle TV açılmadığı zaman ağlayan eden değildir TV Kapalida olsa oturur gene yemek yer çok şükür o konuda sıkıntı yok kendi oturup yiyor yemek bazen kendim yediriyorum inşallah yarın tvsiz yemek başlıyacagim teşekkür ederim canım benim 😗
ikierkekannesiii tuba27 yok canım öyle çok aşırı tv izliyen çocuk değil yani ama bu konuyu yarın hallediyorum inşallah 🤲
Gorkem_28 tuba27 Televizyon izleyerek otizm olan bir örnek gösterebilir misiniz bana ?? Herkesin ağzında bi otizm almış başını gidiyor. Tv otizm yapmaz otizm sonradan oluşmuyor zaten. Var olan bir şey varsa zamanla o ortaya çıkıyor
tuba27 ikierkekannesiii ya kesin tv yi inanın suyla oynatarak yada oyuncaklarla vs bi şekilde alışıyorlar bi hafta on günde
Aliveannesiiii ikierkekannesiii yorum yapmak bize düşmez ama okuduğum arastırdığım her doktor şunu söylüyordu, izleyerek yemesindense hiç yememesi daha iyi. Bence yavaş yavaş öyle alıştırmayı deneyin nereye kadar yemicek? Oğlum 13 aylık hiç televizyon açmıyorum desem yalan olur ama kesinlikle yemek konusunda eşimle en baştan karar kıldık. Yemiyor mu ? Hiç zorlamam. Bir iki teklif ederim ve yemediğini kaldırırım. Üzerine düşmek sanırım ters tepiyor.
ikierkekannesiii Aliveannesiiii inanın ki şu son 2 haftadır ya 1 buçuk haftadır izliyor. Yemek yememiz düzeldi çok şükür bende yarından itibaren artık TV ile yemek bir olmuyacak yemek için zorlamıyorum asla zaten saati saatine veriyorum kendi acıkmış oluyor o zaman önüne sabah öğle koyuyorum kendi yiyor normal yemek olduğu zaman kendim yediriyorum. Kendim de çocuk gelişimi okudum biliyorum neyin ne olduğunu ama işte hayatlr bize neyi yaptırmıyor kii
Aliveannesiiii ikierkekannesiii asla eleştirmek için yazmadım zaten yanlış anlamayın, kesinlikle öyle annelik öyle birşey ki yapmam yaptırmam dediğimiz herşeyi yaparken buluyoruz kendimizi. Allah sağlık sıhhat versin de gerisi önemli değil🌸
Mbal ikierkekannesiii çok okuyoruz uyaran eksikliği de ondan aslında insan korkuyor. Hepsi bizim bebeklerimiz. Geçmiş olsun kuzuya rahatsızmış sonradan okudum. 🌷