Kizim 27 aylık ,1 hafta 10 gün falan oldu tuvalet eğitimi vereyim dedim ,gün içinde bez takmadım ,asla da baskı uygulqmadim “ cisin kakan gelince lazimliga yap annecim ” dedim ,hiç kakasını çişini demez geldi diye . Hep çişini altına kaçırdı kakasını da duşta yapiverdi ,hep anlayışla gülerek karşılık verdim . 4-5 gün kakasıni yapmadı ve öyle bı kabız olduki 2 kerede 10 ar bilye çıktı top top sert ( 1 saatte ikina ikina ter kan içinde ,anne korkuyorum diye diye yaptı ) . Bende yumuşak şeyler ve zeytinyağı verdim ertesi gün yani dün yumuşak yaptı ama yine anne korkuyorum dedi . Bugün de geldi kakası ama anne korkuyorum diyerek tuttu .
Simdi bu korkusu benden kaynaklı olup yanlış tuvalet eğitiminden mi ,kabız olunca mahvoldu o yüzden mi yoksa kabız günü bağıran sincap videosundan çok korktu o yüzden mi ?
Ben hep eğitimde ılımlı oldm zoraki olarak bişey yaptırmadım sadece annecim cisin gelince lazimliga yap dedim o kadar . Eğer tutarsa hem yeme düzeni bozulur yemez hemde yine kabız olur yine o bilyeleri çıkarır . Bu durumu yaşayan var mı bilgisi olan var mı ? O korkuyorum deyip parmak uclariyla odadan odaya yürüdükçe telaşla ,ben soğuk terler dikuyor üzülüyorum hatta kahroluyorum . Ne önerirsiniz ? Psikolojik olmasından korkuyorum . Eğer bu durum devam ederse Dr a goturucem ama Dr da kabızlık giderici verir biliyorum bu da bağırsak tembelliği yapmaz mı ? Ben ne yapicam ?