Cns0101 3 buçuk aylık bi kızımız var yaklaşık 2 3 haftadır kakasını yapamıyor öncesinde gayet iyiydi günde 3 4 kez yapıyordu şimdi ne olduysa kesildi sadece anne sütü içiyo başka bi şey vermiyoruz yediklerime dikkat ediyorum masaj yapıyorum karnına her şeyi denedim ama yok olmuyor.doktor ögrenecek dedi hiçbir şey vermedi 3 gün önce çocuk aglama krizine girdi acile götürdük lavman yapıldı ordaki Dr fitil verdi fitile de alışsın istemiyorum napıcam nolur yardım edin deneyimsiz bi anneyim😢
gamzeliogulannesi Cns0101 Merhaba, ben günün belli bir saatinde bir çay kaşığı zeytinyağı veriyordum. Hiç sorun kalmanıştı. Umarım en kısa zamanda düzene girer. Unutmuşum yazmayı, bir çay kaşığı zeytinyağının üstüne sütümü sağar karıştırır verirdim.
Singlemom Cns0101 bol bol zeytinyağlı masaj yapsanız hiç yapamıyosa fitili vericeksiniz mecbur başka bi doktora götürseniz o kadar küçük çocuğa prebiyotik verilir mi bilmiyorum ama danışarak bi kullanabilirsiniz bence çok işe yarıyo
Rumoss Cns0101 canım benim daha önce bende bi post açmıştım bunun için 🤦♀️12 gün kadar bizde yapamadık fitili bir kere verdim çok ağladı sancı yaptı sanırım 😕sonrasında sabun kaldır dedi çoğu arkadaşım büyükler eş dost vs. Denemekte fayda var dedim hafta da bire düştü sanırım ıkınmayı bilmiyodu.Komik gelecek belki ama eşime gelirken ciğer al ama boll yağlı olsun dedim 😂 yedim 2 gün sonra sıçtııııı diye mesaj attığımı bilirim 💃kurban bayramında da 4. Gün boyunca kavurmaları yağlı yedim(kendi yağı) o günden beri her gün kaka yapıyoruz çok şükür.Dene kuzum (zeytin yağı içir masaj yap falan) çok dediler gram fayda görmedim.
Rumoss Rumoss birde her ne kadar su verme deselerde ben verdim tercih tabiki senin 🤷♀️5 ay 10 günlük kızım günde 100 ml kadar su veriyorum (karnının doyduğundan emin olduktan sonra 30 ar cc) Aç karnına değil 🙋♀️😊
Y_Annesiii Insaallah düzelir yavrum benim ya prebiyotik damla kullansanız doktorunuz tavsiye etmedi mi benim kizimda oyleydi kullandim ben hep
Tgbkzn Her gün zeytinyağı verin birde hala yapmıyorsa ıkınması varsa kulak çubuğunu zeytin yağa batırıp pamuk olan kısmıyla poposunu uyarın o şekilde rahatlıkla yapar
MH34 Cns0101 aynı sorunu yaşıyorım çocuk kusmaya başladı ama aşırı kusma acile götürdük karın ultrosnuna bakıldı bağırsakları o kadar dolmuş ki mideye baskı yapıp kusturuyormuş ıkınıp ağlıyordu lavma yapmamıza rağmen işe yaramadı. Sonra probiyotik kullandık tabi oda işe yaramadı belki size yarar deneyin fitil işe yarıyordu ama bende fitile alıştırmak istemedim doktor yeni bir ilaç yazdı o işe yaradı adını unuttum toz şeklinde tartışmalarıma bakarsan yazıyor konu açmıştım nasıl kullanılır diye şuan kabızlığı düzeldi ilacı bıraktım bakalım nasıl olacak fakat doktor bana bir bölüm söyledi çocuk gastroentoloji bu bölüme götür ancak o bölüm sindirim sistemini düZene sokar dedi araştırıcam sizde o bölüme götürün eğer devlete gidecekseni önce cocuk pol gidip dosya açtırmanı laZım bu bölüme direk randevu alınmıyormuş
Bogaannesi Cns0101 benimkide 4 aylik kaka yapmiyor daha bugun doktordaydik. Doktor kakasini yapmiyor ama 10 gun sonra 5 gun sonra yaptiginda kakasi normal sıvı gibiyse bu yalanci kabizlik bi sorun yok dedi. Ama uzun sure yapip kakasi katıysa kabızlık dedi. Ne yapmamiz gerekiyor dedim makata ugulama yapabilirsiniz duzenli uygulamadan sonra o kendiliginden duzeliyor o bir hastalik turu degil dedi. Uygulama icinde kulak copu ile makata hafif uygulama yapabilirsnz eger yapmak isterseniz makatin etrafina zeytinyagi ile yumusatabilirsiniz agrisi varsa karninada zeytinyagiyla msaj yapin ben oyle yaptm makata yag surdukten sonra kakasini yapti hatta 4 5 damlada zeytin yagi icirdim 🥰 gecmis olsun❤
Cns0101 Bogaannesi inanın hepsini denedim ama yine de yapmıyor maalesef sürekli lavman yapmak da istemiyorum gerçekten çok zor bi süreçmiş
Mom9870 Cns0101 Gidip probiyotik alın bağırsak sistemi yavaş yavaş düzene girecek ama 2 3 hafta hiç mi yapmadı anlayamadım? Bu çok uzun bir süre.
Eslemseni Cns0101 sıkma zeytinyağı soğuk sıkım olandan al canım hem çok organik ben soğuk sıkım zeytinyağı yapan yer biliyorum tamamen organik
Yaralikalp0113 Cns0101 valla canım.ben zeytin yağı veriyordum çok.faydasinı gordum sana tavsiye ederim😊
Rules Cns0101 düzenli probiyotık kullanın ilk kullanımda etki etmez. 3-4 gün sonra etki etmeye başlar. Kulak çubuğuna zeytinyağı dökün poposuna hafif sokun onu uyarın orayı yani (merak etmeyin doktorlarda böyle öneriyor. Çok sıkıntı yaşarsanız azıcık zeytinyağı verin. Hergün mutlaka saat yönüne ovalayın karnını bağırsaklar saat yönüne çalışır.