Mervedefnebelinay Kızlar inek sütü bulmak çok zor ev yoğurdu yaoamk için başka kullandığınız süt var mı acaba nasıl yapıyorsunuz inek sütü olmadığı zaman ?
Dryalp Mervedefnebelinay canım benmde zordu bende BİM’den günlük süt alıp yapıyorum cok güzel oluyor ben veriyorum bir aydın yapıyorum kucuk şişelere
sarpinko marketlerdd gunluk pastorize sut satiliyor onlrla yapiyorum.inek sutuyle asla onermedi doktorumz ne kdar kaynarsa kaynasin icindeki bakteriler ölmeyebiliyormus
Mervedefnebelinay sarpinko bana da inek sütü dedi malesef dedim hatta başka alternatif bı süt var mı diye sadece inek sütü dedi sonra mantıklı gelmedi bana bulamayanlar ne yapıyor diye yoğurt olarak normal yoğurt mu kullanıyorsunuz peki ?
EB1661 Mervedefnebelinay Yani markettekilerde inek sütü ama bende marketten pastörize günlük süt alıyorum ciğ süt kaynatmakla mikrop kırılcak olay değilmiş biz köylerde nasıl büyüdük bunlar böyle dedikce demiştim 😅
EB1661 Mervedefnebelinay İlk normal yoğurtla yapmıştım sonraları kendi yaptıklarımla türettim maya olarak diyosunuz sanırım
sarpinko Mervedefnebelinay evet pastorize sutten mayaliyorum canim.hazir yogurt mayasida kullanablrsn.ama inek sutu cok risk doktora sasrdim acikcasi
Mervedefnebelinay Ereninannesi1 7 olacak ama ilk inek sütü ile yapılan dan verdim şuanda da bulamıyorum malesef normal yoğurtta vermek istemiyorum 🥺 keçi sütünü nerden temin edeceğiz ?
Mervedefnebelinay EB1661 gerçekten öyle ya eskisi gibi olsa da herseyi rahatça versek vallahi yok onda su var bunda bu olmaz derken gidiyor hep 🤣
Ereninannesi1 Mervedefnebelinay bı sıkıntı olmadimi inek sütü peki keçi sütü arastirman lazım biraz nerede oturuyorsunuz
Mervedefnebelinay Dryalp evet küçük kavanozlara yapacağım bende o zaman herkes aynı yapıyormuş bende yapayım hemen 😇
Mervedefnebelinay Ereninannesi1 yok şükür olması hiç ilk cocumuda hep öyle büyüttüm vallahi şuan öğreniyorum zararlı olduğunu. Hep daha iyi dendi işte artık bulamamaya başlayınca dank etti ya. Ankara Akyurtta oturuyorum
Dryalp Mervedefnebelinay elimizde degil keske süt bulabilsek ama ne yapalım o günlük sütlerde o sütler gibi tadı ve ev yoğurdu güzel oluyor yeterki yesin:)
ipegin_annesi Mervedefnebelinay İlk bir yıl inek sütü verilmiyor diye biliyorum daha ek gıdaya geçmedk ama araştırmıştım keçi sütü ile oluyor diye biliyorum peynir ve süt ürünleri satan büyük marketler oluyor onlarda oluyor ben öyle yapıyorum hep kendi evimde ev yoğurdu kullanırım özellikle manda sütüyle çok güzel oluyor
Mervedefnebelinay ipegin_annesi yaa işte ben de simdidye kadar inek sütü daha iyi olur diye hep onunla yaptım ki malesef doktir bile bana böyle dedi başka seçenek olmalı dediğimde hayır dedi