Anneler merhaba, oğlum 6buçuk aylık. Tadımlarımızı yaptık. Hala randımanlı bir ek gıda tüketmiyoruz yani sadece tadımlık gidiyoruz. Örneğin yoğurt yiyoruz 1-2 kaşık en fazla. Dün yemeği dışarda yedik. Tabağımda közlenmiş patates de vardı. Daha önceden patatesin tadımını yaptığımız için ve bebeğimde sürekli gözleriyle bana bakıyor diye hoşuna gider diye içinden pişmiş yerinden ona da verdim. Parmak aramda iyice yumuşattım. Minik minik ağzına verdim. Sadece 2-3 kere yedi. Sonra ağzını kapattı. Ben de ısrar etmedim asla. Ancak bugün ilk uykusundan uyandıktan sonra inanılmaz kustu. Sonra tekrar kustu. Sonra tekrar kustu. İlk 3 kusuşunda süt falan çıkardı ama sonraki kusuşları sadece sarı su idi. İnanılmaz halsizleşti. Hiç o oyuncu, hareketli halinden eser kalmadı. En az 7-8 kere kusmuştur. Hemen hastaneye gittik apar topar. Tabii çocuk doktoru yoktu. Başka hastanelere baktık orada da yoktu. Doktor karnını, sırtını dinledi, boğazına baktı bize bir mide bulantısı ilacı yazdı ve herhangi bir enfeksiyon ya da kötü bir şey olmadığını eğer devam ederse ilacı kullanmamı ve yine devam ederse sonra yine doktora görünmemi söyledi. Neden olduğunu bilmiyorum. Ateş yok, ishal yok. Sadece mide bulantısı ve kusma. Tabii çok kustuğu içinde zorlandı halsizlik yaptı. Ben sürekli takipteyim. Hastaneden geldikten sonra meme teklif ettim. Emdi. Biraz uyudu. Uyanınca yine çıkardı. Uarım saat sonra yine verdim. Bu sefer emerek uyudu. Birlikte uyandık. Çok şükür onu çıkarmadı. Yani saat 16’dan beri bir daha hiç kusmadı. Ancak emmediği zaman bezini değiştirdiğimde turuncu lekeler vardı. Sanırım susuz kaldığı için. Benim sorum şu bütün gün neden olduğunu anlamadım ancak acaba közde pişmiş patates’den dolayı mı oldu? Çünkü başka bir şey yemedi farklı olarak. 3 gün kuralıyla gitmiştik patateste de ancak köz mü bozdu midesini. Eğer öyleyse kendimi hiç affetmicem nasıl böyle bir salaklık yaparım diye. O an pişmiş patates gibi düşündüm tuzsuz, baharatsız ama bildiğiniz dumanlı, kömürlü patates😞 nasıl yaparım böyle bir şey aklım almıyor. Bir de hani acaba terlemişti de klima mı çarptı diyeceğim ama dediğim gibi sadece kusma ve mide bulantısı vardı. Başka bir şey yoktu. Sizce neden olmuştur anneler? Başına böyle bir şey gelen var mı?