Umayk Merhaba anneler bir sorum olacaktı.İkili test ve ense kalınlığının normal çıkıp 4 lü testin AFP DE ER:16,19 MOM DE ER:0,351 çıkması down olduğunu gösterir mi ? Doktor biraz yüksek çıkmış riskli dedi başına gelen bilgisi olan var mı ?
A_s_e_l Umayk üstte kalsın canım 3lü 4 lüyü yaptrmadım Bn yanlış şeyler söylicekler diye etrafımda çok oldu öle bebek hasta diyip doğunca sağlam olan
balpetegimmmm Umayk benimde herşey normalken 4 lüde spina bifida çıkmıştı çok şükür gayet sağlıklı oğlum. Kuzenime 2 li testte down sendromu dediler onunda gayet sağlıklı canım. Allahın izniyle birşey yoktur. İçini ferah tut
Gulsen4224 Umayk 2 Li 3 lü tarama yaptırmadım iki gebelikte de doğru sonuçlanmıyor sadece gebelere stresi kalıyor yanına yok organlar ters yok down sendromlu ne gelecek ise rabbimden ona razıyım dedim hayır down dese organ ters dese sanki aldıracağım bilsem de olur bilmesem de hep bu şekilde düşünüp yaptırmadım yanlış anlaşılmasın kendimce hep böyle düşündüm ben etrafta neler dediler bebeklere testlerden sonra ve hepsi de sağlıcakla doğdu o yüzden üzülüp kafana takma rabbin en hayırlısını nasibini verir inşallah 🤲🏻🌸
balyanakannesi2 Umayk Testler her zaman doğru çıkmayabliyor. Yiğenim için %100 down sendromlu dendi ve doktor almak için elinden geleni yaptı. Abimler kabul etmedi ve yiğenim gayet sağlıklı dünyaya geldi.
LilyaBn Umayk bu testler tanı testi değil. Yüzde kaç ihtimal varsa onu gösteriyor. Benim 3lü testim yüksek çıkmıştı doktorum bence hiç bir sıkıntı yok ama eğer aklında kalacaksa istiyorsan fetal dna testi ya da amniyo sentez yapalım yğzde 99doğru sonuca ulaşırız demişti. Fetal dna yaptırdım temiz çıkmıştı çıkmasaydı aldıracaktım ben, hasta oldupunu bile bile bir çocuk dünyaya getirmek istemiyordum çünkü.