Algan-29-06 Kızlar oğlum iki aylık emziriyorum beş dk emiyor sonra memeyi bırakıyor. İkinci kez aynı memeyi aldığı zaman çok az kusuyor ama böyle kesikli değil normal süt olarak kusuyor. Reflü mü yoksa çok mu geliyor süt.
Mervesanne Algan-29-06 yerlere fışkıracak şekilde ve sürekli kusuyorsa reflüdür. Emdikten sonra ağzından akıtıyorsa fazla geliyor olabilir belki sütünüz tazyikli geliyordur
Srpslk Algan-29-06 benim oğlumda 3.5 aylık ilk iki üc dk cok hızlı emiyor sanırım hazmedemiyor benimkide yapıyor kusuyor genelde cok acıkınca yapıyor yada gerginken bazen cok sakin emiyor uzun emiyor çözemedm bende :)
cikileyta_yemeliyim Algan-29-06 aynı problemi yaşıyorum kızım iki aylık. Doktora söylediğimde kilo alımının normal olduğunu ilaç vermeyeceğini söyledi. Önerileri ise şunlardı: emzirdikten sonra gazını çıkarıp başı 45 derece yüksekte olacak şekilde yatırmak.
Algan-29-06 Mervesanne sütüm tazyikli zaten tazyiği çözemedik şimdi kusmalar çıktı zaten sürekli olmuyor arada oluyor.
Ask_hosmus Mervesanne benim oğlum 19 günlük bugün hep fışkırarak kustu bazen kesik bazen de süt gibi uyandığında kusar ara sıra emdikte sonra zaten kusuyo gaz çıkarırken raflü başlangıcı mı acaba yaa 🤦♀️
Algan-29-06 Srpslk evet eğer ağlamaya başladığında emzirirsem böyle oluyor ağlamadan emerse sorun yok 🥺🤔
Mervesanne Algan-29-06 kusması sürekli değilse dert etmeyin her bebek kusar. Çoğalırsa ve kilo alımını etkilerse o zaman doktorunuz birşeyler önerebilir reflü olabilir yani.
Mervesanne Algan-29-06 gögsünüzü parmaklarınızın arasına alıp üstten biraz ezerseniz fazla tazyikli olmasını engelleybirsiniz
Algan-29-06 Mervesanne doktor kontrolümüz eylülün üçünde o zamana kadar beklicem bakalım neler olcak 🥺
Mervesanne Ask_hosmus fışkırarak kusuyorsa ve kusması çoksa reflü olabilir. Daha çok küçük ama yinede doktorunuza danışmakta fayda var. Reflü kusması kilo alımını falan çok etkiliyor çünkü çok kusuyorlar oğlum öyle malesef her yediğini kusuyor neredeyse 😐
Ask_hosmus Mervesanne hadi yaa geçmiş olsun benim ilk oğlumda var dı bunda da olur mu acaba diye düşünmedim değil
Algan-29-06 mutlukalp21 emdikten sonra çıkarınca hemen gaz çıkarıyor sonra tekrar emmek isteyip emince de gazla birlikte kusuyor 🤔🤔🤔
Zerrinakarsu cikileyta_yemeliyim hemen kaldırıp gaz çıkarmaya çalışmak bence hata deneyimledim. Reflü yatağında emzik alıyorsa bir süre yatırmak, emzik reflüyü iyi geliyor. Ardından kaldırıp sırtına pat pat vurmadan saat yönünde ovarak gazını çıkarmak. Bunlar benim çözümüm oldu umarım fayda eder denemeni isterim
cikileyta_yemeliyim Zerrinakarsu evet, emzik de iyi geliyor. Deneyeceğim söylediklerinizi, teşekkür ederim 🙏🏻
Mervesanne Algan-29-06 çok geçmiş olsun, bunlaer hep bir süreç hepimiz yaşıyoruz malesef 😏 endişe etmeyin