Özellikle bu soru meslektaslarima ama tecrubeli annelerinde fikirlerini merak ediyorum.
Dün tam da ise baslama karari almisken,kizim(24aylik) buradaki bir yorum beni sarsti.genelde postun tasinmasini,yorumlarin tasinmasini sacma bulsamda bu konuda dusunceleri merak ediyorum..
Öncelikle kendi fikrimi belirteyim ben her cocugun gelisim surecinin farkli oldugunu dusunup buna gore yonlendirme yapilmasini dogru bulmakla birlikte kres hayatinin ,bakicinin verebilecginden daha fazlasini verebilecegine inaniyorum bir cocuga.
Arkadasimizin biri ise yorumunda 4yasa kadar baglanma doneminin devam ettigini,cocuk baglanacak birini bulamadiginda yalnizlasacagini soyledi..4yasa kadar kariyer planlarini erteleyebildigini peki ya erteleyemeyenler ? Bu bizi kötu anne mi yapti? Ya da bile bile cocugumuzu yanlizlasmaya mi yollayacagiz?
Bu konuda ozellikle okul oncesi arkadslarimin fikirlerini merak ediyorum..
Kendi doktorumuz 2 yas kontrolunde yapmasi gerekenleri siralayarak ya bunlari evde yapabilmeli ya da kres dedi ornegin..
5dk makas kullanma,ritm tutma,buyuk kucuk kavramlari etkinlikler vs vs…gibi
Ozellikle guvenli baglanma konusu bu ulkede neden bu kadar abartilarak vicdani mesele haline geldi hic anlamiyorum.bir adam cikti guvenli baglanma dedi her yaptigimizda sarsilacak mi diye sorgulamaktan curuduk.uyku egitimi vs.. gibi konulardan bahsediyorum.
Yurtdisinda 18.ayda baslayan kres egitimiyle birlikte insanlarin nasil yol kat ettigi ortadayken guvenli baglanma diyerek cocugu eve kapatmak ne kadar dogru? Gercekten okuloncesi egitimini verecek kadar donanimli bakicilar var mi?
Sosyal bir cocugu eve kapatmak ne kadar dogru?