Ysmnar Kızlar bizim otırduğumuz şehirde artık 9. Ayda kızamık aşısı vurulmuyor denildi ve bu ay aşımız olmadı ama çoğu şehirde yapılıyormuş lütfen bilgi verirmsiniz
Happydef Ysmnar eğer ellerinde aşı yoksa 1 yaşında vuruyorlar. Bize de 9. Ayda Bursa’da vurmadilar şimdi vana geldik 11 aylık kızım getir vuralım dedi hemşire ama alerjisi olduğu için goturmedim daha
Kk41 Ysmnar Bu ay yaptırdım asısını. 2 yıldır var bir zararı yok yapılması gerekiyor dedi hemşire 🤷🏻♀️ Kafam karışmıştı benim de
BBmom Ysmnar normalde zaten 12. Ve 18. Ayda yapılan bir aşıydı. Bir ara suriyelilerle beraber kızamık vakaları arttığı için 9. Aya ek doz eklemişlerdi. Sanırım onu kaldırdılar.
Esen_93 Ysmnar benim yasadigim sehirde yapiliyor istege bagli. Ben vurdurmadim. Cunku ayni asi ayni doz 12. Aydada vurulcak. Ya agir gelirse ya bebegin bunyesi 3 ay arayla ayni asiyi kaldiramazsa diye vurdurmadim. 12. Aydaki mecbur vurulcak zaten.
GokSuM Ysmnar bize doktor yaptırmasanız da olur zaten kimseyle görüşmüyorsunuz demişti 😊 tabi 12 ayda yaptırmak şartıyla
YoldasYilmaz Ysmnar 9.aydaki kizamik aşısını o dönem sakgin cok olduğu icin 9 aydada ekstra yapılıyordu.bizde sagkik ocağını aradık otle dedi hemşire ama yinede isterseniz yaparız dedi