Çok güzel bir çalışma olmuş. Bebeğim 4 aylık ve suanda en sevdiği oyuncaklar kitaplar. İş bankası kültür yayınlarının büyük sorular kitabıma dakikalarca tek başına bile bakıyor. Abartılı farklı duygular içeren ses tonu ile ona sorular sorup kendim cevapladığım da ise resmen mest oluyor.
Hikaye kitaplarını o yatarken kendim de yanına yatarak resimlerini ona göstererek gün içerisinde okuyorum ve bu eğlenceli bir oyun oluyor. Uyumadan önce ise resimleri ona göstermeden kısık ses tonu ile fazla vurgu yapmadan okuyorum ki uykusu gelsin.
Su ile oynamayı çok seviyor bu aylarda özellikle yaza denk gelmesi bizim için çok iyi oldu. Her gün ufak bir şişme havuzunda biraz su ile oynatıyorum. Onun haricinde bebek suyunu bir suluğa koyup eline veriyorum. Hem su içmeyi deniyor hem biraz kendini ıslatarak oyun oynuyor.
Fisher Price müzikli piyanolu bir oyun halımız var onun içinde pek durmak istemiyor. Sürekli dönmek o alandan çıkmak istiyor ben onu farklı bir şey ile oyalamıyorsam.
Aynada onunla sohbet etmeme bayılıyor. Sürekli kendime ve aynadaki bana bakıyor ve sonra dönüp gerçek beni görünce şaşırıp kalıyor.
Babası ile uçak oyunu oynamayı çok seviyor. Bu tarz oyunları oynarken uçak sesi araba sesi vs çıkararak biraz bazı seslere aşına olmasını sağlamaya çalışıyoruz.
Stres yayı gibi bir oyuncak almıştım geçen ay göz beyin koordinasyonu gelişmesi açısından artık onunla kendi oynuyor benim gözetimim altında. (Plastik teller ellerine ayaklarına dolayarak kendine zarar verebilir.)
Renkli içersinde çıngırak olan bir topu var bez değiştirirken bile yakınlrdaysa onu hemen kavrayıp keyifle oynuyor.
ses çıkaran oyuncaklar geçen ay çok oynadığı için olduğunu tahmin ediyorum bu ara çok ilgisini çekmiyor belki de bende olan sesli oyuncaklar daha çok sakin zamanlarına hitap ettiği için olabilir. Ama Budizz uyku arkadaşını uyurken uykuya kendi dalarken sürekli yanında tutmaya hala devam ediyorum.
bez kitaplar ise özellikle ben bir şey hazırlarken mutfakta ya da dışarıda yemek yerken bebek arabasındayken elinde ve onun hışırtısını çok seviyor.
çıngırak kullanımı tutmalılardan pek sevmiyor bu haftalarda. Yine dediğim gibi bebekler sıkılmaya çok müsait. Bir hafta kaldırıp diğer hafta aynı oyuncağı çıkarmam onda heyecan uyandırıyor ve oyuncaklarından sıkılmamış oluyor.
sevgiler 💕