Kızlar beş aylık bir bebeğim var çok sağlıklı hareketli her şeyi olması gerektiği gibi çok şükür. Ama 3. Ayından beri bir sorunumuz var. bebeğimin ben ve babası hariç herkesten korkması ve yabancılaması.
biz hariç kimi görürse görsün dudağını büzüp ağlamaya başlıyor. birisi sevmek için laf atıyor yine aynı. Kalabalık ortamlara giremiyoruz aşırı rahatsız oluyor. Evde çok mutlu huzurlu bir bebek. Dışarda tam aksi sürekli mız mız tedirgin . Anneanne dede bile sevemiyor doğru düzgün. birisi kucağına almaya kalksın gözü bende. hemen almazsam dudağını büzüp gözyaşı dökmeye başlıyor.
Ben bugüne kadar bunun bir problem olabileceğini düşünmedim. çünkü eşim ve ben de asosyal yaşayan insanlarız. çok arkadaşımız akrabamız yoktur kendi halimizde insanlarız haftada bir iki dışarı çıkarsak yemek yemeye sosyalliğimiz bundan ibaret. kendi kendime çocuk da biz de uyum sağladı insanları sevmiyor diye düşündüm. ama annem sürekli bu çocukta bir problem var otizimli mi acaba. otizmli çocuklar da sosyal ortamlarda çok korkarlarmış yabancılarmış bir pedagoga götür falan diyor canım sıkılıyor çok
Çok güzel göz teması var oyuncaklarıyla oynar başka bir problem yok gibi sizce annem haklı mı bebeği böyle olan var mı ne yapıcam ya bir akıl. Sık sık dışarı çıkardım alışsın diye misafirliklere gittik alıştı gibiydi araya insan görmeden 3-5 gün girince yine aynısı oluyor deliricem🙁