egeninanns Tugba1234- alerjen olacağını düşündüğün besinlerde uydum . Ama uymadıklarım var benimde özellikle meyvelerde
Bebegimm1 Tugba1234- alerji yapabilir neye alerjisi oldugunu bilmek icin tek tek tadım yapmak gerekli zaten fazla yemiyolar fazlasida bebege kabız yapar sindirimini zorlar vericegimiz şey cay kasigi kadar ana öğün anne sütü ve mama olucak
Edamihrannn Tugba1234- ilk başta bi uymaya çalıştım sonra bakım alerjik bi Bebek degil başlarım 3 gününe dedim allah ben verdiyse yedirdim ( tabi tuzsu, şekersiz, acı, ekşi ) onlara dikkat ettim
Tugba1234- queens ya ben karıştırarak verdim çorbaları sonrası için sorun olur mu 3. Gün çorba da yarın😔
egeninanns Tugba1234- fıstık , ceviz , badem gibi böyle kuru olanlar . Üzüm kayısı kurusu veriyorum ama bu fındık fıstık olayı geriyo beni
queens Tugba1234- sanmıyorum olacağını annelerimiz bizi üç gün kuralıylamı büyüttü sanki dayadılar tarhanayı yoğurdu pirinç ununu 😃
Bebegimm1 Tugba1234- ilk cay kasigi kadar sonraki gun tatli kasigi kadar 3.gun corba kasigi kadar yicek ayına uygun sebzeleri veya meyveleri bu sekilde verin tadımların hepsi bittiginde bunları iste karistirip corba falan yaparsiniz suan 8aylık ana oğün mama olarak ilerliyor 9.ayda mamayı azalticam ek gidaya yogunluk gostericem doktorunuz varsa bi danisin derim ilk etapta cok zor geliyor insana ama sonra alisiyorsun hiç kendini kötü hissetme yavas yavas ogreniyorz bende bilmiyordum 3 gun kuralı ne derdim burda ogrendim hepsini 😁
Tugba1234- Edamihrannn ya ben verdim 5. Gün bu gün yoğurt bitti yoğurt çorba verdim şimdilik bi sıkıntı Yok gibi ama yanlış ta yapmışım anneliğimi sorguladım suan 😔
Edamihrannn Tugba1234- bence bişey olmaz canım bizim annelerimizin 3. Gün kuralına uyduklarını hiç zannetmiyorum Suan grup da tek bi kişi benim annem aylarca uyuma bu kurala desin görelim hiç anneliğini sorgulama tatlım sen çocuğun İçin en iyisin yaparsın Emin’im ki ❤️
Tugba1234- Bebegimm1 yarın tek havuç vercem çorbayı ama 3. Gün sonra meyve gecmesem 2 gün daha havuç versem nolur ?
Bebegimm1 Tugba1234- mesela havucu 3gun vericeksiniz. 3gun havuc verdiniz ya alerji belirti falan yok diyelim.sonraki gün kabak verin bunuda 3 gun kurali ile verin. ben meyveleri 3 gun kurali ile vermedim. sadece avakado yu 3 gun kurali ile verdim 6bck aylikken kabak havuc patatesti karistirip corba yapip vermistim bu arada elinden geldigince puturlu yedir.sıvı sekilde yemeye alismasın ilerde puturlu şeyleri yemeyebilir
Tugba1234- Edamihrannn suan gecenin bu saatttinde hiç bişi bu kadar iyi gelemezdi çok teşekkür ederim yüreği güZel insan 🙏
Edamihrannn Tugba1234- Rica ederim iyi insan olmak İçin bence kimsenin kimseyi tanımasına gerek Yok yüreklerimizle de iyilik yapabiliriz gönlünü ferah tut ve etrafa göre degil kendi çocuğuna göre hayatını yönlendir ben öyle yapıyorum cok süper gidiyor merak etme bişey olmuyor sadece alerjik besinlere dikkat et yumurta beyazı gibi domates gibi o kadarcık ☺️😚
Tugba1234- Edamihrannn onlara daha baslayamadım Zaten 5. Günüm ayyy ya valla napcam bilemedm 2 gün karıstırdım ya şimdi kalan günler tek tek versemmi ki yoksa yarın tek deneyip meyve. Püresine gecsemmi?
Edamihrannn Tugba1234- meyveye en son geçmeni tavsiye ederim önce sebzelerin tadlarına baktır sebze yoğurt bitince meyveye gec çünkü meyve şekerli oldugu için onun tadını alınca sebzeyi yavan buluyorlar ve beğenmiyorlar bizde çocuğum sebze yemiyor sanıyoruz halbuki meyvenin tadını öğrendi onu arıyor sebze de