safakbakir Kızım son bi kaç haftadır uykuya dalmadan önce sürekli kafasını hızlı hızlı sağa sola sallıyor, bazen uykuda da yapıyor. Bu arada ayakta sallanarak uyuyor. Neden böyle yapıyor bilgisi olan var mı?
BBmom safakbakir uykusu geldiğinde yada acıktığında yani huzursuzlandığında kafasını sağa sola çöeviriyor bizimki de. Uyku sırasında hafif uyandığında derin uykya dönemediğinde bazen yapıyor ( 4 ay 9 gün)
safakbakir BBmom derin uykuya direnme gibi bişey okudum ben de ama bi yandan da otizm için de uyarmışlar korktum :( uykuya geçemiyor sanırım
safakbakir [silindi] burnunu her gün temizliyorum sadece uyku zamanları yapıyor çok hızlı savuruyor bazen bilinçsiz gibi rüya mı görüyor uykuya mı direniyor anlamadım
BBmom safakbakir otizm için çok erken sakin olun lütfen. Normal zamanda yapmıyor anladığım uykuya geçiş sırasında yapıyor. Bu onların rahatsızlığını bellir etme şekli şu an. Otizmde olur olmadık tekrarlayıcı hareketlere giriyor kafa sallama ki bunun için çook erken🌸
safakbakir BBmom teşekkürler 🌸 belki de sallanmak istemiyor ama başka türlü de tepkili şu an uyumaya. Neyse, ataktan sonra inş başka şekiller bulacağız 😊
safakbakir Wanderlust evet ya sallıyorum başka türlü dalamıyor. Alışması çok kötü böyle sallanmaya :(