Dilekss Kızım sadece mama ile besleniyor anne sütü almıyor. İnek sütü yasak deniliyor. Ve ben arada bir vermek istiyorum. 7.5 aylık suanda. İnek sütü veren varmı aranzda.
Emine Dilekss 1 yaşına kadar yasak deniliyor alerji olabilir ağır gelebilir siz bilirsiniz yinede. Neden vermek istiyorsunuz ki yasak olduğunu bildiğiniz halde yanlış anlamayın merak ettim
Dilekss Emine büyüklerimizde hep diyor ya köy yerinde mama nı vardı biz hep sizlerr anne sütü verdik.hala daha ben hep inek sütü veriyorum diyen var. O yüzden acaba diyorum bazen.
Fatmam Bugün doktorum vermemi önerdi mama verme inek sütü daha sağlıklı doğal dedi bebeğim 3 aylık daha ama doktor yaşlı ve çok tecrübeli oğlanı onun önerileriyle büyüttüm çok memnundum inek sütü konusunda ben de tereddütteyim
Dilekss Fatmam ya ben vermedim zaten. Ama tecrübeli insanlar öneriyor işte. Kime sorsam ben hep verdim diyor. Anne sütüde almıyor ya. Yani sürekli zaten vermem de bazen bulunca tadına baksın istiyorum.
Fatmam Dilekss bence ver bizim komşu 3 çocuğunu annemin ineğinin sütüyle büyüttü her gün sabah akşam bir bardak taze alır kaynatır içirirdi hiç unutmam süt annemiz derlerdi anneme 😍😀
Kubra37 İnek sütü sindirimi daha zordur evet eskiden mama yoktu ama artık çok şükür var. Ona bakarsak şekerli su ile büyüyen bile var. Biz çocuklarımız ilerde sağlık problemleri ile karşılaşmasın diye olabildigince sakiniyoruz. İlk 6ay kesinlikle anne sütü olmadığı durumda mama. 1yasina kadar ise ana öğün süt yada mama ara öğünlerde ise ek gıda verilmeli. Mamanin içeriğinde birçok vitamin minarel var. Olaya sadece süt olarak bakmayın. İnek sütünden ne kadar vitamin alabilir?
Didem88 Ben dogudum zaman sene 88 annemin sütü gelmemiş. Doktor mama yazmış bugün ki sma. Çok pahalı gelmiş annemlere . Eve gelmişim direk inek sütünü vermişler biberonla. İlk günden hiç suyla felan da karistirmamislar. :)