ruveydaaa Mama desteğini nasıl verdiniz? Biberon var mı? Mama desteğinizi doktorunuz vermenizi söylediyse, azaltma yollarını anlatmadı mı?
Mama veriyorsanız ve biberonla ise, mamayı küt uçlu alıştırma bardağı ile verin.Emzik varsa onu da atın.Vay ağladı durmadı diyip gene biberon/emzik verirseniz,sizi memeyi reddeder.Biberondan lök lök mama akarken,memeyi vakumlamakla neden uğraşsın? Anne memesine benzeyen biberon da yok,her kadının memesi kendisine özeldir.
Bunların dışında her fırsatta emzirmeye çalışın ama zorlama şeklinde değil.Teklif edin.Önce meme teklif edin, mama vermemezlik yapmayın ve kendinizcr ölçü azaltma filan yapmayın.aç susuz kalmasın bu önemli. İmkanınız varsa emzirme danışmanı ile görüşün,imkanınız yok ise facebookta emzirme akademisi grubu var.Kaydolun ve durumunuzu anlatın.Uzmanlar ücretsiz yardımcı oluyor. Önünüzdeki süreç 3 günde sihirli değnekle olacak iş değil bunu bilin ve kabullenin.Ancak imkansız da değil.Bebeğiniz çok büyük de değil umutsuzluğa kapılmayın.
Büyük oğlumu 3. Aydan sonra kesilme seviyesinde giden sütümü 3 ay düzenli sağıp + az mama destekle ve kaşıkla 3 ay kadar daha besledim,1,5 yaşına kadar defalarca meme reddi yaşadım.34 aylık hala emiyor,7 aylık da küçüğüm var.
Ben en imkansız sandığım halde 3-4 ay sürse de atlatmıştım.
Yeme içmeyle sonuç alamadım.