Gamzedef İlk defa keçi sütünden yoğurt mayalıycam bilenler normal inek sütü gibi mi mayalanıyor bide bebeğim 16aylık internette alerjiktir yazıyor 3gün kuralına göre mi vermek gerekir 🤔
Gly_87 Gamzedef bende bekleyim,kizim 5.5 aylk bizde ek gidaya baslaynca keci sutuyle yapilan yogurt tercih etmek istiyoruz
Eymenduygy Gamzedef çok sulu oluyor ısısını ve mayasını iyi tutturmanız gerek.. alerjik bir bebek değilse bir şeye alerjisi yoksa ona da olmaz genelde. 6 ayda da vermiştim.
asdfgh Merhaba, ben normal yoğurt mayalar gibi yaptım oldu.1litre keçi sütüne 1yemek kaşığı keçi yoğurdu ölçüsü. 3 gün tadım şeklinde denettim bir reaksiyon göstermedi çok şükür.
asdfgh Gamzedef benim 3 gün içinde bitiyor bebeğimde inek sütü alerjisi olduğu için kendim de keçi yoğurdu yiyorum.
Gamzedef hanasil 2,5kilo süte yaklaşık 3tatlı kaşığı maya koyup mayaladım .aynı inek sütü gibi sardım beklettim gece yapıp sabah açtım
Gamzedef Yademveannesi ne sıcak ne soğuk parmağımla 5e kadar sayıyorum yanmıyorsa mayalıyorum inek yoğurdundan biraz daha katı oldu keçi yoğurdu
Deleted12 Gamzedef aynen 10. Aydan sonra 3 gün kuralına gerek yok zaten alerjileri ilk 6 7 ayda belli oluyor.