Emirr Merhaba hanımlar benim 5 aylık bebeğim var siz bebeklerinize hangi marka demir ilacı veriyorsunuz ? Sağlık ocağından verilende proben falan çok fazla onun dışında kullandığınız varsa yazar mısınız
Tuos2306 Emirr dün bu konuyu doktoruna sordum oğlumun. Sağlıkocagının verdiinde paraben var kullanmaha devam edelimmi değiştirelimmi dedim. Vegaferon bu arada sağlk ocagınn verdiği. Ve kakasının koyu yeşil oldugunu söyledim. Bşraz ara ver kakası düzelsin dedi. Ve onu kullanma Neweit demir ilacını kullanabilirsin dedi. İçeriği temiz görünüyor. Paraben vs yok yazıyor. Bi bak istersen canım.
Lala9358 Emirr saglik ocagindan vermislerdi bir kere kullandim bebegim gaz sancisindan kivraniyodu cok huzursuzluk yapti butun gun aglamisti dahada kullanmadim doktorumu arayip sordum paraben icermeyen newvit demir damlayi onerdi kullaniyoruz tavsiye ederim😊
Htx Emirr bi bac d3 kullaniyorum doktorumi verdi foyati biraz fazla probiyotik varmoa icinde bi sikontimiz yok suan gazla ilgili
Deren Busu48 bende aynen 🙋🏻♀️Sağlık ocağınınkini bi kez kullandım bin pişman oldum bir dahamı tövbe 😡
Cesurefe Busu48 ah o sidefer 😣aklima geldikce tüglerim kalkiyor.herkez de farkli etki yapiyor demek ki bizde oyle boyle degil acayio kabiz yapti.en son artik kanli kanli yapmaya baslayinca ogun son oldu artik biraktik.
Busu48 Deren Almadım bile ben orda verdiklerini ...... Yazık evlatlarımıza keşke sideferin fiyatı biraz daha makul olsa da herkes yararlanabilse
bluem Deren saglik ocaginin verdigi demir ilacinin ne zararini gordunuz bende kullaniyorum da bilgi icin soruyorum
Emirr Busu48 sidefer e baktım fiyatı çok pahalı değil 65 lira civarı ama 4-10 yaş arası çocuklar için kullanıma uygunmuş benim oğlum 5 aylık
Busu48 Emirr 75 tl ye aldım ben bence fiyat pahalı makul değil hele ki bu devirde. Benim oğlum da 4 ay 20 günlük kullanıyorum ben ilk defa sizden duydum 4-10 yaş arası kısıtlama olduğunu
111bebek Emirr canım bende dün aldım sidefer markasını. doktorumuz üzerinde 4-5 yaş yazdığını ama bebekler için kullanıma uygun olduğunu söyledi. içini rahatlatmak adına eczacıya da danışabilirsin alırken
Nese2558 Ben hep sidefer kullandım ama çocuğumda yeterince demir deposu yapmamış doktorum sideferin zaten depo yapacak kadar etkili olmadığını demişti sadece kabız olmasın ev batmasın kabız olmasın diye kolaya kaçtım ama çocuğumda demir eksikliği çıktı meğer demir eksik olduğu için uyku düzeni yokmuş huysuzmuş nasılki sağlık ocağının verdiği demir ilacının şurubuna başladım çocuğun yüzüne kan geldi bence sidefer veren anneler çocuğunuzda demir testi yaptırın bizimkinde sadece günü kurtaracak demiri oluyormuş deposunda demir hiç yokmuş çıktı onunda bir kısmını düşünün anne sütünden benden almış yoksa günü bile kurtaramayacakmış
Emirr Lala9358 ben sordum 60 tl ama uzun süre gider hemen bitmez ki zaten minicikler damla sayısı az ama size fazla geldiyse onu da anlarım
Lala9358 Emirr evet fiyati o civarlardaydi saglik ocagindakileri kullanmayin paraben icermeyen damla alin evet baya gidiyo zaten kutunun icinde 2 sise oluyo baya uzun sure gider oglum 4 aylikken kullanmaya basladik suan 6 aylik daha 1 sisesi bitmedi ac karna gunde 2 kere 4 damla verin dedi doktorumuz
buseseylan Benim kızım 4 aylık. Bize de 2 gün önce aşı yaptırmaya gittiğimde sağlık ocağından vegaferon verdiler ama ben kullanmadım. Kendi doktorumuza sordum. “Tahlil yaptırmadan demir ilacı başlatmıyorum, 7.-8. ayda tahlil yapıp ona göre başlarız” dedi.
Deren bluem kabızlık huzursuzluk ağlama inleme şeklinde sürekli hemde bütün düzenimiz alt üst olmuştu hemde sadece tek seferde verdiğim 5 damla yüzünden nerdeyse bir haftada düzeldi kızım yaklaşık 4 gün sonra kakasını yaptı o yüzden vermedim direk çöpe attım 😡🤔🙄