3,5 aylık kızım 1 aya yakın bir zamandır geceleri sürekli gerinip, sesler çıkarıp duruyordu. Yaklaşık 1 haftadır da saçını cekistirmeye, tepinmeye, yüzünü gözünü kasimaya başladı. Gece emerken de yapıyor bunu. O kadar sinirleniyorum ki bazen. Bu hafta 3 kere mama verdim gece uyanmaya çalıştığı sırada. Mamayı yiyince rahatça uyudu.
2,5 aydır eşimin işinden dolayi ayrıyız. Kayinvalidemlerdeyim. Sütümü artirmak için çok çabaladım ama kayınvalide evinde mümkün olmadı bu. Evime gidince şöyle beslenirim, şunu yaparım, bunu yaparım sütümü arttırırım diyordum. Şimdi bunaldım artik bunu düşünmekten, lanet olsun demek geliyor bazen içimden.
Günde en fazla 3 kere mama veriyordum. Bu hafta gece de verdim. 4e çıktı. Zaten doğru dürüst emmiyor süt yetersiz olduğu için. Veya biberona alıştığı için. Bilemiyorum. Mama saatine kadar bir şekilde oyaliyorum. Normalde 3-4 aylık bebek günde ortalama 150 ml civarı içmesi gerekirken ben emzirme sonrası verdiğim için 120 ml’den fazla vermiyorum. Onu içtiği halde doymuyor, ağlıyor.
Günde en fazla 3, bazen 2 kere mama verdiğim aylarda kilo alimi 1400 ve 1200dü. Aylık üst sınır 1500 deniyor. Sadece mama versem çocuğum kaç kilo alacak 1 ayda kim bilir? Bunları dusundukce beynim iyice bulanıyor. Bebeğime de sinirleniyorum. Halbuki suçu yok bunu da biliyorum moralim o kadar bozuk ki… Nasıl kabullenirim ben bu durumu ya? 😢😔