AselSisiMom 4 Aydan önce işe yaramaz, bebek istediği gibi uyuyacak mecbur. 4 Aydan sonra başlanıyor bu eğitime. Benim bebeğim 4 ay 1 haftalık başladım. İlk önce bir rutin belirlemeniz gerekiyor kendinize. Ben normalde akşam 7 de uyutuyorum, rutin için yarım saat önce odaya gidiyorum. Kitap okuyorum, altını değiştiriyorum, masaj yapıyorum, bir taraftan çok sakin bir müzik açık, sonra kucağıma alıp hiç sarsmadan sallanmadan adım adım yürüyüp ninni söylüyorum ( kendim uyduruyorum bir şeyler 😃) ama onun da çok yavaş sakin bir ninni olması gerekiyor. Bizim rutinimiz bu ama herkes kendine farklı rutinler oluşturabilir. Sonra yatağa yatırıyorum, göğsünü elimle çok yavaş pış pış yaparak dokunuyorum. Ben pış pış diyorum, isteyen yine ninni söyleyebilir. Ağlamaya başlıyor tabi, kaldırıyorsunuz sallanmadan sırtına hafif hafif pış pış yapıyorsunuz. Bu sırada yürüyebilirsiniz. Susup sakinleştiği anda hemen yatırın yatağına ( burada vakit kaybetmemek lazım sakinleştiği anda yatırmak önemli). Sonra yine göğsüne dokunarak pış pış, yine ağlıyor yine kaldırıyoruz aynı şekilde gidiyor. Ben en az 20 kere yatırıp kaldırdım. Sonunda yatırdığımda uyudu. İnsanın biraz sabrını zorluyor gerçekten ama burada en önemli şey annenin kararlılığı. Siz bıraktığınız anda kazanan bebeğiniz oluyor maalesef.. sabrın sonu selamet 🤗