Gizemmyigit Merhaba anneler, kızımın yanaklarında egzaması var. Ben ne zaman süt ürünleri tüketsem daha da kızarıyor. Sorum şu; bebeği süt ürünleri alerjisi olupta keçi peyniri tüketen var mı? Bir yerde okudum, tüketebilirler yazıyordu.. emin değilim🤷🏼♀️
Ozge_AyazEfee Gizemmyigit bizim Dr umuz keçi peynirinin de çapraz alerji yapabilme olasılığının yüksek olduğunu söylemişti
Haticenevzat Canım bizde de var süt alerjisi bende sordum doktoruma keçi peyniri yiyebilirmiyim diye çapraz etki yapar yeme dedi doktorum
Gizemmyigit Haticenevzat çok teşekkür ederim😊 bende tüketmeyeyim ozmn.. bebeğiniz emiyor mu? Neler tüketiyorsunuz?
Haticenevzat Gizemmyigit evet emziriyorum pek bişey yiyemiyorum bizim çilek ve elmaya da alerjimiz var kahvaltıda reçel ve zeytin yiyebiliyorum akşamda sebze ağırlıklı tavuk falan hazır paketli hiç bir ürünü tüketmiyorum
Gizemmyigit Mervea ben peynirsiz kahvaltı yapamazdım, çok üzülüyorm yiyecek hiçbişey bulamıyorm. Sizinde mi bebeğiniz alerjik?
Mervea Gizemmyigit evet alerjik bende aynı şekilde sofra solu olsun peynir olmadımı kahvaltı yapmış saymazdım kendimi 7 aydır tüketmiyorum
Gizemmyigit CansuAras neler tüketiyorsunz birbirimize yardımcı olalım, örnek yemekler söyleyelim, kahvaltıda mesela neler yiyorsunuz😊
CansuAras Gizemmyigit salatalık reçel zeytin patates kızartması tarzı şeyler ve normal ekmek yemiyorum çünkü maya var
Elizbkrc Gizemmyigit bende bu postu görmeden post açtım az önce benim bebeğimin kakası yeşil diye diyet verdi doktor bu hafta başladım ama bazen unutuyorum mesela baklava yedim 😔 herşeyde de süt varmış yaaa
Gizemmyigit Mervea yumurta yasak ama tavuk tüketebilmek biraz garip geldi bana. İkiside yasak olsa anlarım da, burda bi çok postta kadınlar yazıştı ikisini de tüketmiyoruz diye. Diyet yaptıktan sonra hala devam ediyor mu egzama?
Mervea Gizemmyigit diyette kaçak olmdığı zaman egzaması düzelmişti iki gün önce kayınvalidemin kurbanı oldum ve alnında çıkmaya başladı durmadan kaşıyo süt alerjisi olanda öyleyse kırmızı et yememesi lazım diyette olmama rağmen geçmemiş olsaydı belki onlarıda keserdim ama bir sorun olmadı oğlumada veriyorum bende yiyorum
Yepisyenianne Oğlumun inek sütüne yumurtaya ve bazı kuruyemişlere alerjisi var. Keçi sütlü mama kullanıyoruz bizde bir sıkıntı olmadı. Süt alerjisi olan bebeklerin %40 ı gibi bir oranda sıkıntı olmuyor ama geri kalan risk göze almaya değer mi kendiniz karar verin.
Gizemmyigit Elizbkrc off evet yaa:( herşeyde süt ve yumurta var ben kafayı yicem.. yiyecek bişey bulamıyorm her gün ot yiye yiye fenalık geldi