Artemiss 4 günlük bebeğim var ve göğüslerim çok yara kanıyor ve yeterince sütüm yok mama veriyorum ama meme istiyor o istedikçe kahroluyorum çünkü ağlaya ağlaya emziriyorum resmen tahin yağı deniyorum ama işe yaramadı başka önerileriniz var mı
Jument Artemiss kardeşim benim bebis 3 ay 20 günlük oldu hala acı çekiyorum.. yaranın birisi iyileşiyor, birisi başlıyor.. ama çareyi lansinoh kremde buldum yani en azında hızlı iyileştiriyor.. meme ucunu yumuşak tutuyor, yumuşak olunca acısı azalıyor.. kremi sürüyorum üzerine de göğüs pedi kapatıyorum.. gümüş kapak da aldım ama gümüş kapak bakteri oluşturdu o da bebegimin ağzında pamukcuk yaptı o yüzden kullanmayı bıraktım..
Handezehra Artemiss kardeş poşet koymayı dene ben çareyi öyle buldum oranın nemli kalması çok önemli temiz bi poşeti al her emzirme sonrası yerleştir kapat nemli kaldıkça yara olmuyor ben krem de sürdüm yağ da etki etmedi bi öyle çözüm buldum
birkizbirerkekannesii Artemiss canım karbonatı biraz suyla karıştır sür onu yakıyo ama çok iyi geliyo benimkini o geçirmişti
Tatlisannedilekk Artemiss Garmastan pomad aşırı iyi geliyor👍🏻 ilk zamanlar oğlum emerken göğüs ucumun yarısı kopmuştu aşırı canım yandı çok kanadı garmastan hemen iyileştirmişti. Kantaron yağı da sürebilirsin o da iyi gelir
Angelius Benim önerim arkadaşlarım tersine mümkün olan her anda açık kalsın kuru kalması gerek yaraların iltihap olmaması için her emzirmeden sonra kendi sütünüzü sürün 5-10 dk açık kalsın ağlasanızda emzirin ben de ilk 10-15 gün kızım emmek istediğinde korkudan titrerdim hele o ilk damağına yapıştırdığı an var ya kanım çekilirdi 🥺 Emzirdikten sonra kendi sütümü sürüp ve sürekli açık bırakarak aralarda lansiloh sürerek hızlıca geçirdim birde şöyle bir gerçek var ki emzirdikçe alışıyor meme uçları bebişte emmek istiyorsa vazgeçmeyin dayanın emzirin sağlıkla büyütün
Artemiss Angelius çok teşekkür ediyorum emmesini çok istemiştim ama böyle zor olacağını hiç düşünmemiştim
Periwashere Artemiss göğüslerinin hava almasi lazim. Gece eczaneden aldigin madecassol krem sür 6 saat acik bi sekilde yat. Sonra her emzirmeden sonra sür. (Yikamalisin da emzirmeden once) 1hafta sürmedi gecmesi bu şekilde. Dogru pozisyonda agzina almasi cok onemli ona da dikkat et duzelir
Bebek-annesi Artemiss ilk zamanlar öyle acır ama alışırsınız zamanla şakır şakır süt olmaz ama bebeğinize yeter mama vermeyin bence deneyin sağım yapın bakın sütünüze şimdi sarı süt gelir çok faydalı sağıp mamasına katın verin yeterki. Dereotu helva bulgur pilavı ev yapımı hoşaflar bol su için ve lansinoh gibi kremler sürün memeye. Ayva çekirdeşi jeli çok iyi geliyor..
Angelius Artemiss sormayın bende hiç öyle acılı ve zor birşey olacağını düşünmemiştim 🙈 ama inanın alışacaksınız sütünüzün damla damla gelmesine takılmayın fışkırda şu anda bebek yutamaz sorun yaşar zaten ona göre ve ona kadar şu an sütünüz zamanla artacak ve akışı değişecek bol su için ve 1 kahvelikte olsa kendinize vakit ayırın
Handezehra Artemiss benim de öyleydi hem yara hem de süt gelmiyordu çok canım yandı ama sonrasında oldu sakın pes etme bol su iç süt yapacak şeyler ye ve her ne yersen ye biraz uzan 15 dakika uyumasan da olur ama sırtın biraz dinlensin benim dinlenmek çok iyi gelmişti
idilolo Artemiss silikon meme ucuyla verdiniz mi? Sağın derdim ama sağarken biraz da yara olabilir, gümüş kapak, medikasol, garmastan pomad, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı önerebilirim.
Artemiss idilolo silikon kullanıyorum bazen onunla almak istemiyor ama yine onun sayesinde yine de biraz meme verebiliyorum
Linammmm2021 Handezehra bisey sorabilir miyim sizin de bebeğiniz memenizin ucunu ezerek mi çıkarıyordu yani mememi altli ustlu ezmiş gibi mememi yatık yapıp çıkarıyor öyle mi oluyor
Handezehra Linammmm2021 evet benim de öyle yapıyordu şimdi de 3 buçuk aylık yerken bazen damaklarının arasında ısırıyor ☺️