Benimoykum Kızlar 5 buçuk aylıkken başladım patates 3 gün havuç 3 gün kabak (yeşil) 2. Gündeyiz sonrasında nasıl devam etmeliyim doktorum yoğurdu 6. Aydan önce vermemi istemedi tadım yaptırıyorum bu arada hangi sebze ile devam edebilirim
Burdefff Benimoykum ben sizin verdiklerinize ek olarak avokado, enginar, pancar, taze fasulye,brokoli verdim. Bu mevsimde gördüğünüz her sebze olabilir. Sonra meyvelere de geçebilirsiniz.
Caglaa Benimoykum yeşil fasulye olabilir enginar olabilir. Sonrada bunlari karistirarak yedirebilirsin
Benimoykum Burdefff bu sebzeleri de aynı 3. Gün kuralı ile mi veriyoruz birde patates havuç kabak buharda haşlayınca rahat ezilebiliyor ama fasulye biraz zor gibi geldi onu nasıl yapıyorsunuz blendır dan mı geçiriyorsunuz
Benimoykum Caglaa peki ne zaman karıştırarak vermeliyim henüz 3. Sebzedeyim henüz bir sıkıntı yaşamadım yemesinde de herhangi bir alerjik reaksiyon da olmadı
EsraEfee Benimoykum ben bugun taze fasulye verdim.cok kucuk kucuk boldum elimle. Sonra azcik suyla uzun sure hasladim.aedindan catalla ezildi fasulyede
Burdefff Benimoykum Benimoykum evet hepsini 3 gün kuralı ile verdim. Fasulyeyi buharda iyice pişirdim öncesinde tabi kılcıklarını temizledim. Sonra blenderdan geçirdim azıcık su ve ya zeytinyağı konabilirmiş. Bu arada ben bebeğim 6 ayı doldurduktan sonra başladım tüm bunlara. Fasulyeyi de köy pazarından aldım. Daha yeni yeni çıkıyor. Pazarda yeni ne gördüysem alıyorum o şekilde ilerliyorum.
Caglaa Benimoykum denediklerinde alerji olmazsa ve denemelern bitince baslayabilirsin. Simdilik gunde en fazla yarim cay bardagi kadar verebilirsin. 7 aya kadar yavas yavas arttirirsin. 7 aydan sonrada sabah kahvalti öğle corba veya sebze puresi aksam üstüde meyve veya yogurt verebilirsin. Benim tüm arastrmalarm bu yönde hepsi.
duaelvin EsraEfee kaç aylık bebeğiniz benimki 6 ay 10 günlük versem mi ben de fasulye bi de tam mevsimi değil fasulyenin
EsraEfee duaelvin bizde tam 6 ay 10 gunluguz. Fasulyeyi annem.pazardan almis korpecikti.cit cit kiriliyordu. Mumkun oldugunca bicak degdirmemeye calisiyorum zaten.elimle minik minik kirdim.
Benimoykum Caglaa 6. Ayına 1 hafta kaldı 3. Sebzeyi bitirmek üzereyim henüz bir sıkıntı yaşamadım ama meyve vermedim daha biraz pütürlü veriyorum içine de zeytinyağı ekliyorum mesela kabak biraz gaz yaptı ama çıkarıyor o konuda sıkıntı Yok ama duyduğum kadarı ile tropik meyveler vermemek lazım diyorlar ama bir çok yerde de avakado yu görüyorum yanlış birşey yapmak istemiyorum
duaelvin EsraEfee yaa kız mı bebeğiniz benimki kız ☺️ Pütürlü yediriyor musunuz bi de muz verdiniz mi vermeyi düşünüyorum ama kabız yapar mı acaba
Caglaa Benimoykum evet avakado yu bende görüyorum onu belki 6.aydan sorna verebilirsin şuanda değilde. Mesela sebze denemelerin bittikten sonra öğle sebze 4 gibide meyve tadimlarina başla meyve tadmlarn bittikten sonra meyvelerin suyunu sıkıp karistrp icirebilirsin böyle böyle 7 aya aya girersin zaten.
EsraEfee Benimoykum blendir kullanmiyorum.buharda haslamalari sevmedi oglum. Cok az suda haslayarak suyuyla birlikte veriyorum.daha sivi kivamda oluyor
Benimoykum Caglaa evet işte sorun hangi sebzeler olduğu 😊 Ispanak zamanı geçmeden verebilir miyim acaba haşlayıp fasulye de tamam ama enginar ı kendim de yemiyorum sevmiyorum tadını
EsraEfee duaelvin yok erkek benim sipam. Koyu kivamda olunca yemedi. Onun icin simdilik buharda pisirmiyorum.azcik suyla hasliyorum suyuyla birlikte daha akici kivamda veriyorum.meyve vermedim daha hic. Cok kisi meyve yiyince sebze yemedi diyor. Zaten zorla yediriyorum. Sebzeler bitsin sonra meyveye geccem
Benimoykum EsraEfee ben buharda haşlıyorum suyundan da içine ekliyorum daha ne sebze verilir bilmiyorum 6. Ayına girince doktor verecektir mutlaka liste ama doktora gitmeme 20 gün var daha 🙄
Caglaa Benimoykum enginar, brokoli, ıspanak, karnabahar, pırasa. Bunlari dene. Şimdilik aklıma gelmiyo başka ama bunlarida 3 gün kuraliyla denersen baya vakit geçer sonrada zaten karıştırarak yaparsin.
duaelvin EsraEfee Allah bağışlasın canım ☺️doktor beni meyve suyundan başlattı sonra yoğurt sonra da çorba dedi ben de öyle devam ediyorum havuç elma kabak patates verdim şuan başka sebze aklıma gelmiyor zaten mevsimi değil çoğu şeyin yemiyor da pek azcık yiyor bir kaşık belki iki kaşık 😕
Benimoykum Caglaa 🤗🤗🤗 teşekkür ederim evet baya deneme yapmış olur en azından doktor kontrolüne kadar ilerlemiş oluruz