Sudemmm Hangi gıdalarla başladınız? Neyle neyi karıştırıp verdiniz ? Bebeğiniz en çok neyi sevdi,neyi sevmedi? Kaç saat aralıkla yedirdiniz? Uyguladınız ve Tavsiyelerinizi bekliyorum 😊
ipekbuket1_ Sudemmm canım başta doğal yoğurt ev yapımı. Ve ben meyve vs vermedim ilk başta önce sebzeden başladımki meyve tatlı olduğu için alışınca sebzeyi kabul etmeleri zor oluyor. Sebzelerden sonra yavaş yavaş meyveye geçtim. Bal kabağı çok faydasını gördüm. Pişirip ezip yoğurduna katıp veriyordum. Sebzeleride aynı şekilde pişirip ezip veriyordum. Çiğdende tattırıyordum. Zamanla seninde hayal gücün bu konuda gelişecek emin ol. ☺️
ipekbuket1_ Sudemmm saat aralığı tamamiyle senin sütün emzirmenle alakalı canım bu konuda kim ne dese boş. Ama ilk başlangıçta bikaç çay kaşığı olarak günde 3 öğün vermen yeterli gelir sanırım.
Deletedmom115 Sudemmm Havuçla başladık tadım bitince hepsini karıştırıp verdim yumurta harici her şeyi yiyor 6. Ayda günde 1 öğün 7. Ayda kahvaltı ekledim
Ada_kiz Sudemmm @adm Allah aşkına şu konuyu sabitleyin yahu hergün herkes aynı başlığı hergün açıyoruz hiç faydalı olmuyor
Sudemmm ipekbuket1_ balkabağı hic aklıma gelmemisti 😊 kesinlikle deniycem ypgurtla beraber. Kuzum bn hem emziriyorum hemde mama veriyorum o yuzden iafam biraz karışık 🤷♀️
NurcanDemiray ipekbuket1_ bal kabağının ne gibi bir faydasını gördün mesela bağırsakçalıştırıyor mu benmki 10 gğnde bir kaka yapıyorda
ipekbuket1_ Sudemmm bikaç gün sonra onu oturtursun canım anlarsın yani ne zaman nasıl vermen gerektiğini.
Kizim07 Deletedmom115 benimde en merak ettigim sey bu doktor israrla tek ogun dedi herkes 6aydan itibaren kahvalti yumurta oglen corbasi aksam yogurdu diyor. Bende sadece oglen sebze corbasi veriyorum.
Deletedmom115 Kizim07 Midesine daha önce sütten başka bir şey girmeyen bebeğe kahvaltı çorba vs veremezsin birden ağır gelir hazımsızlık yaşar
Kizim07 Kizim07 ben 5.aydan itibaren meyve sulari ve yogurt tadimi yaptirdim bir cay kasigi zaten yemedi hic Zorlamadim artik sutum yetmiyordu yemek istiyordu.6.aya girdik 1.gun patates pure 2.gun sulu patates corbasi gibi 3.gun patates havuc yaptim. 4.gun kabak corba 5.gun kabak patates 6. Gun kabak patates yapacagim . 7. Gun bunlara irmik eklemeyi dusunuyorum. Aksama doğru azicik yogurt yediriyorum. Bazen meyve püresiyle yer degistiriyorum. Dr kesinlikle tek ogun kahvalti yok dedi. Onun dışında 2 saatte bir emiyor. Ben uc cesit sebze yiyecek uc cesitde meyve daha neolsn dedi doktor. Belki bir sebze daha ekleyeblrm ama neolucagi hakkinda kararsizim. Kabagi sevmedi cnku. Hic zorlama ypmiyorum yediği kadar. Ve yemeklere zeytinygi koyuyorum az kolik bebektik cnku. Bu listede bi skinti goren varsa yzablrmi yda ne eklemem uygun olur
Atlasgizem Kizim07 yoğur , yumurta süt çilek vb şeyler alerjen ki yoğurt en çok kabızlık yapan şey. Çocuk 6 ay boyunca hep sıvıyla beslendi birden 3 öğüne çıkamazsınız. İlk önce tadım süresi denilen süreler var yaklaşık 1. Ay kadar o sürüyor ki bu süreçte çocuk doymak için yemiyor tatmak için yiyor . Besinin alerji yapıp yapmadığını belirleyecek en önemli unsur bu en azından bebeğinizin neye alerjisi olduğunu öğrenmiş oluyorsunuz. Ben blw yöntemini kullanmayı düşünüyorum bebek kendi yeyince daha fazla yiyor ve keyif alıyor. Diğer çeşit zorla yedirmeye ve bi yerden sonra telefon tablete mahkum oluyorsunuz. tam anlamıyla kullanamasam dahi yedirme şeklim blw ye yönelik olacak 🙏
Kizim07 Deletedmom115 bende oyle dusunmustum. Peki 7. Aydami kahvalti ekliyoruz dr oylemi dedi ben 7.ay kontrolune gtmeyi dusunmuyorumda
Suzitosuzi Deletedmom115 kesinlikle ne biçim doktorlar anlamıyorum bence bu konuda sağlık ocağındaki ebeler daha bilgili
Sudemmm Ada_kiz ya keske @adm sabitlese. Birusu post var ve kafam cok karıştı. En azindan burda bilgi paylaşılsa herkez yararlansa 🤷♀️
ozgecicekoglu 14 gün oldu bizde ek gıdaya başlayalı zorla yediriyorum ilk 4 5 gün hep tükürdü ağzını açmadı elimi ittirdi şimdi sadece yoğurda ağzını açıyor zorla tattırıyorum herşeyi, sadece bizde mi böyle merak ediyorum sizin bebekleriniz hemen kabullendimi ek gıdayı?
Nln ozgecicekoglu benim kızımda öyle ağzını kilitliyor tükürüyor yoğurt havuç bal kabağı kabak patates denedim aynı hayta şekerli belki sever diye elma verdim onaya aynısını yapıyor bir çay kaşığı anca verebiliyorum onunda birazını çıkarıyor zaten
Melekveannesi ozgecicekoglu aynı sorunu yaşıyoruz ne versem istemiyor napcaz böyle bilmiyorum sizin düzeldi mi
Seydanur2355 Kacinci ay da basladiniz ek.gidaya .. benim oglum.4 ayi yeni bitti 5 ay icinde ..princ unu 1 aydir yiyo sutum yetmiyo diye ama vermek istemiom.artik .. bana da bi yardimci olsaniz
Glitter Seydanur2355 pirinc ununa neden basladiniz? Hic bir vitamin mineral icermeyen bebege sadece bos kg aldiran bir yiyecek
DamlAyaz Seydanur2355 devam sütü kullansan çok daha faydalı olur bebeğin için. Pirinç unu iyi bir seçim değil:(
EdaAzra Seydanur2355 canım benimkide 5 aylık oldu smdi pirinç ununu nasıl yapiosun bı tarif verir misin ya ben bı turlu tuttyuramadm yapamadım mama yiyor benimki doğduğundan beri onuda soyliyim
Sudemmm Adenalara bn hafiften peynir, çilek reçeli tadımlık sürdüm 😊 ama herkez fikir verio kafam allak bullak oldu. Bide pirinc unu mamasini düşünüyorum acaba faydalimi 🤔
Premses Süt alerjisi olan bebeklerin kalsiyum ihtiyacını nasıl karşılıyorsunuz anneler.. biz 7 aylığız ev yoğurdunu, labne vs. hiç yediremiyorum ve çok üzülüyorum siz neler yapıyorsunuz bu konuda 🙏🏿
damlahira Premses Acıkınca yer kitabını alabilirsiniz onda süt alerjisi olan bebekler içinde tarifler öneriler var
Mervekaraalp Premses brokoli, ıspanak, pazı, pırasa ve pekmez kalsiyum açısından çok zengin. yumurta alerjiniz yoksa yumurtasına katabilirsiniz 🌸🌸