Arkadaşlar öncelikle merhaba, çok çook çekingen bir oğlum var fikirlerinize ihtiyacım var.
şimdi şöyle; aslında bu durum oğlumun bebekliğinden geliyor. Eltimin kızı var 3,5 yaşında benim oğlumda 2 yaşında.
oğlumun bebekliğinde oyun çağlarında eltimin kızı da daha küçük tabi, oğlumun elinden hep oyuncaklarını alırdı oğlum da sinirlenir ağlardı bu bir süre bu şekilde gitti bizde sonralardan ‘elisacım bak kardeşin ağlıyor elinden oyuncaklarını çekip alma sen kardeşim verir misin de oda sana verir’ şeklinde konuşuyorduk. Tabi elisa da küçük olduğu için çoğu zaman uymuyordu bu duruma.. ve bizim de hatamız burda başlıyor ‘ elisanın elinden eltim olsun biz olalım oyuncağı güzel dille alıp oğluma veriyorduk’ bu durum haliyle sanıyorum ki oğlum buna alıştı yani bir zorluk karşısında annem arkamda düşüncesi.. şimdi öyle böyle derken geldi 2 yaşına. Başka çocukların yanında çokk fazla çekingen davranıyor oyun alanlarında olsun, parklarda olsun yanlarına gitmiyor özellikle top sevdası var oda elisadan gelen bir travma olarak topunu elinden çok alırdı şimdi topunu kimseyle kolay kolay paylaşmıyor.. şuan ise elisayla hergün birlikteler güzel eğleniyorlar oynuyorlar birlikte ama artık elisaya karşı koyabiliyor yine elinden birşey aldığı durumda vermemek için direniyor.. ama başka çocukların olduğu ortama yaklaşmak istemiyor. Oynadığı bir alanda yanına biri geldiğinde yüz ifadesi değişip anne beni al diyor kucağıma geliyor. Ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum sizlerin fikrine ihtiyacım var. Artık kendim içinde neler yapmalıyım diye psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum.