Laden Eda639 yarın yapacağız annemle nasipse. Ben bilmiyorum malesef yapmasını ama nefis yemek tarifleri sitesine bakın orada vardır☺️
Eda115354 Eda639 iki geçen sene de nefis yemek tariflerindeki klasik tariften yaptım güzel tuttu bugün de ısladım yapıcam inşallah
Egelim Eda639 Ah o kadar çok severim ki, bu yıl niyetlendim aslında yapmaya ama cesaret edemiyorum ya beceremezsem diye. Sabah kapı çaldı acaba aşure getiren mi oldu diye sevindim ama pazarlamacıymış 😓
bitterdelisi244 Eda639 yaptım cokda guzel oldu :) fazla kişiye dağıtmadım salgından dolayı ama cogunu kendım yedim :))
Yasemin38 Eda639 canım akşamdan ayrı kaplarda 1 sb nohut 1 sb fasulye ve 1.5 sb yarmayı ıslat. Ertesi gün haşla nohut fasulyeyi koy bir kenara. Büyük tencereye yarmayı koy üstünü fazla geçecek şekilde su koy kaynasın sırasıyla üzümü kayısıyı inciri kaynat doğranacakları doğra. Hepsi hazır olunca önce isteğine göre şekeri ayarla sonra nohut fasulyeyi ekle yarmanın üzerine daha sonra üzüm kayısı en son inciri koy karıştırıp kıvam alana kadar kaynat kısıkta . 1 fiskede tuz at sevap derler😊ben 1 su bardağında 1 tatlı kaşığı nişastayı karıştırıp ekliyorum suyuna birde . Suyu çok kıvamlı gelirse biraz kaynamış su ekleyebilirsin
Melis84 Bugünlerde yüzümü yıkamaya vakit bulsam seviniyorum,aşure yemesi güzel yapması meşakkatli iş,maalesef yapamayacağım