Mikimous2218 Kimseyi dinleme canım. Kırklı bebek 10 dakikada bir bile emer. Çünkü çenesi gelişmediği için çabuk yorulur. İster istemez sık sık emer. Bir diğer neden senin kokunu özler. Ne zaman üşüse, korksa, seni ozlese, acıksa, gazı olsa … hep emmek ister. Bu çok doğal. Birde suan en hızlı büyüme dönemi olduğu için günden güne sütün ona yetmez oda sütü artırmak için sık sık emer. Çünkü bebek ne kadar çok emerse sütün o kadar çok artar. Sen kendini bebeğine bırak o ne yapacağını herkesten iyi bilir. Kimseyi dinleme. Onlara deki “Hemsire 10 dakikaya bir emzir, Yeni doğan bebek memeden ayrılmaz sarilik olur, kan şekeri düşer. Eskiden bilinmeyen ani bebek ölümleri bu yüzden oluyordu” dedi. “Bana karışmayın ben halimden memnunum” de hepsini sustur. Daha dün benim hiç sütüm olmadı un kavurup ağzına akıttım. Yemeklerin suyunu verdim diyenler, Bu gün emzirme danışmanı oluyorlar maşallah. Böyle konuşa konuşa olan sütü yok ediyorlar. İlk bebeğimi bu gibiler yüzünden emziremedim. Sütün yoktu dediler. Ki ben 1 hafta hastahanede geçirdim günümü sutumun çokluğundan bebekte emmedigi için mastit oldum. 2. De cok araştırdım. İnan emzirme danışmanı olabilirim o derece araştırdım. Oğlum bir emdi bir emdi inan 3 bebegi rahat emzirecek sütüm vardı. Oğlum 5 aylikken beni emerdi. Emdiği memeyi 10 dakika sagardim 100 cc daha süt çıkardı. Diger meme de çatlayacak gibi siserdi. Bu nasıl oldu biliyor musun canim. Oglumda sütün yok bak bebek tutmuyor inat etme birak şu kasikla vermeyi biberonu vee gitsin. Kizinda biberonla büyümedi mi diyenlere hayır siz karışmayın bu emecek dedim. Her fırsatta emzirdim. Gece kalkar tam bir saat emzirirdim. İki memeyide yarımşar saat. Sonra tam bir saat sonraya alarm kuruyordum. 1 saat sonra kalkıp yine 1 saat emziriyordum. Bu sekilde sütüm inanılmaz coktu. Bol su iç bol bol dinlen bol bol emzir. Seni bunaltan herkesi gönder başından.