Merhaba arkadaşlar. 5. Ay kontrolünde doktorumuz artık yavaştan tadımlara başlayabilirsiniz demişti ama ben cesaret edememiştim. Nası başlamalıyım ne yapmalıyım diye günlerdir araştırıyordum. Herkes blw yönteminden memnundu gördüğüm kadarıyla.
Oğlum artık 5, 5 aylık oldu. Ben bu sabah parmak şeklinde kestiğim kabakları buharda pişirdim. Sabah kahvaltı yaparken oğlanı da mama sandalyesine koyup masaya yanaştırdım. Ben kahvaltı hazırlarken sıkılmasın diye de eline e bebekten aldığım dökülmeyen kaseyi verdim. Evirip çevirip oynuyordu. Sonra önüne kabakları koydum ama elindeki kaseyi alma gafletinde bulundum 🤦 kaseyi alınca ağlamaya başladı, kabakların yüzüne bakmadı, susması için kaseyi geri verdim ama susmadı, emzik verdim kucağıma aldım sakinleştirip tekrar sandalyeye koydum, kabakları bi iki elledi ama bakmadı bile. Neyse dedim azcık yöntem dışına çıkayım 😄 kabağı eline verdim, ağzına götürdü biraz emdi hemen öksürmeye başladı kabağı da attı. 🥲
Şimdi hep blw sabır işi deniyor ama bu şekilde 3 gün kuralına nasıl uyacağız? Doğru düzgün bakmadı tadına. Acaba başta tadımlar bitene kadar klasik yöntemle devam etsek sonra blw yapsak oluyor mu, yoksa ısrarla önüne kabak koymaya devam mı edeyim? 😄