Merhabalar,
Bebeğimiz 2 ay 27 günlük yani 3 aylık yeni oldu diyebiliriz. 3 haftalıkken 3 hafta boyunca yardımsız kendi başına kakasını yapmadığı için sütüm az olabilir diye mamaya başladık, son zamanlarda biraz azaltmıştık. Ve tam bir hafta önce, 10 Ağustosta yeni kutu mama aldık ancak açmadık ve bir süre mama vermeden ve sağmadan sadece emzirmeyi denemeye ve kilo ile ıslak bez takibi yaparak durumu görmeye karar verdik.
Şöyle ki, günde ıslak bez sayısı çok az geliyor bana bu aralar günde 3-4 bez çıkarıyor. (Genelde havalar burada hep serin gitti, şu 2-3 gündür epey sıcaktı). Ancak kilo alımına baktığımızda 14 Ağustos’ta ölçtüğümüzde 6250gr çıkmıştı, bugün 17 Ağustos’ta ise 6350gr çıktı yani kilo alımı var ve normal gibi.. Bu yüzden kafam karıştı açıkçası.. Her istediğinde emziriyorum ama genel olarak düzenimiz de var biraz.
Bu arada hamilelik öncesi 2-3 gün su içmeyi unutup hiç içmeyen ben, kaç gündür 4 lt ye çıkardım, 3,5-4 lt su içiyorum günde. Beslenmem de fena değil. Dinlenmem bazen bebeğimizin uyumasına göre değişebiliyor.
20sinde aşımız var o zaman dr kontrolümüz olacak az kaldı ama yine de insan düşünüyor.. Kafaya takmamaya stres yapmamaya çalışıyorum sütüm azalmasın diye ama hayırlısı.
Başına böyle bir şey gelen ya da bir bilgisi olan var mı acaba ? Uzun yazı için kusura bakmayın, okuduğunuz için teşekkür ederim. ☺️