Aslii123 Kızım 2.5 yaşında konuşuyor ama son zamanlarda ilk kuracağı kelimeyi kekeleyio gerisini düzgün konuşuyor ara ara tekrarlamaya başladı bu durum varmi başına böyle bisey gelen
Annesirintugceuzun Aslii123 Benim kızım da 2,5 yaşında ve aynı dediğiniz gibi yapıyor. Mesela anne o ne yapmış diyecek; anne o, anne o, anne o, anne o ne yapmış diyor. 🤦🏻♀️
Kgs2110 Aslii123 aynı yaşta yeğenimde kardeşi olunca yaşamıştık. Destek aldılar. Annesinin dikkatini çekmeye çalışıyormuş ilgili bi annesi olmasına rağmen. Bir dönem bebekle biz ilgilenmiştik annesi onunla. Düzelmişti. Ne kadar masumlar kurban olduklarım ☺️
Sevinc24 Aslii123 gelişimsel sakın belli etmeyin ve müdahale etmeyin görmezden gelin aman sakın kalıcı olabilir çok baskı olursa aynı şeyi yaşadık zor bir süreç
lalbg Aslii123 muhtemelen konuşurken aynı zamanda düşündüğü için böyle yapıyor(düşme, korkma gibi bi travma yaşamadıysa) yani beyinde yankı yapıyor kelimeleri. Sakın konuşurken siz düzeltmeyin. Cümlesini siz tamamlamayın ve üstüne gitmeyin normal gibi davranın. Eğer bi süre daha devam ederse konuşma terapistine gidebilirsiniz.
Zehr Bebekken değil de aynısı benim bi ara ergenlik döneminde oluyordu ne kadar sürdü hatırlamıyorum ama geçti tamamen. Post üstte kalsij diye yazdım :)