Merhaba kızlar ek gıdaya ne zaman başlamalıyım 4 aylık 5 günlük oğlum şuan çoğu kişi 3 aylıkken başlamış kimi gördüysem geç kalmışsınız diyor kimi de daha erken diyor kararsız kaldım 🤔
gozdeninbulutu eğer kilo sorunu yoksa ve doktor tavsiye etmediyse ilk 6 ay ek gıdaya başlanması taraftarı değilim. Zaten uzmanlarda bu yönde bilgi veriyorlar. Elbette doğal yoğurdun varsa 1 şeker kaşığı tattırabilirsin ama diğer şeyler için erken. Bnm ailemde yemeklerin suyundan ver bari diyor ama vermiyorum çünkü tuz var yağ var alerjen olabilir gerek yok.
gozdeninbulutu 4 buçuk aylık kızım var bz yemek yerken ağzını açıyo hep bnde meyve oüresi yapıp veriyorum. Bzm kilo skntımzda var.
gozdeninbulutu benim kizimin diktoru 4 aylikken basla demisti ve ben basladim
Mehmetalp çoğu tanıdıklarım başlamış o yüzden kilo problemimiz yok ama sütüm yok fazla mama yerine ek gıda verim diyorum o yüzden
Saremsi benim sütün yok mama veriyorum mama vereceğime ek gıda vereyim. Diyorum canım ama kararsız kaldım
gozdeninbulutu bence doktoruna sor. Mama veriyorsan zaten kilo problemi olmasın diye veriyorsun geç diyebilir. Bende o yüzden veriyorum. Ama doktorum geç demeden geçmem.
gozdeninbulutu yavaş yavaş tattır bnce
Mehmetalp sağlık ocağı 5 aylıkken başla demişti bende bu ay başlım diyorum canım
Saremsi neyle başlaya bilirim birde 3 gün ayni şeyi mi tattıracağım Canım
gozdeninbulutu o sana başla diyen sağlık ocağına sor bakayım arkası magnet küçük defter şeklinde ek gıda tarifleri kitapçığı bastırmış devlet sizin sağlık ocağında yok mu varsa versin madem 🧐
KaraKedi 5 aylıkken başlaya bilirsin dedi ama o kitapı vermedi
gozdeninbulutu sen sor bakayım sağlık bakanlığı çıkarmış çünkü içinde anne sütü harici günlük bebeğin ek gıda gereksinimleri var aylara göre 😉
KaraKedi sorarım gidince Canım
Biz doktorun tafsiyesi ile 4 aylikken ek gidaya basladik her gün azar azar yedirmeye calistim suan 6,5 ayligiz oglum sukur ki kasik mamasini cok seviyor ne versem yiyor yemek secmiyor en cokta erken baslamanin avantaji diyebilirim 😍😇
Meryem neyle başladınız peki nasıl yedirdiniz 3 gün aynı yiyecekleri mi verdiniz Canım
gozdeninbulutu yok kesinlikle oyle yapmadim ilk basta bir kirmizi elmanin yarisi ve yarim muz cok az biseyde su kattim ki azcik sivi olsun yoksa cok kati oluyor mesela ertesi gunde yarim armut ve yarim muz yapiyordum boylelikle yavas yavas sebzeye de gecis yaptim
Kızlar app store larda anne bebek sağlığı ve beslenme diye bi program var yemek bölümünde 0-6 ay bebeklerin yiyecegı herşey var ve tarifleri de var 1 yas üstne kadar bu tarifler devam ediyor bir bakın isterseniz görünümünde k&g var
Yasyass bunu çoçuk doktorumu diyo yoksa saglık ocagındaki mi
Yasyass ne yediriyosunuz?
Yasyass bende azar azar başladım sevdi de yiyorda çok şükür ☺️
[bilinmeyen] yarim elma, yarim muz ve azcik su bunlarin hepsini iyice robottan gecirdim iyice pure haline gelince yedirdim cokta guzel yedi bitirdi 😇