Alfabeta Emziren anneler nasıl başldınız ek gıdaya 6 ay 10 günlük oldu şimsiye kadar kabak havuc patates haşlayıp verdim meyve verdim yogurt verdim azar azar. ana gıdası zaten anne sütü. Kahvaltıya yada yeşilliklere kıymaya başlamadım. Başlamalı mıyım. Biraz fikir edinmek istiyorum
Mom_teacher Alfabeta yumurta sarısına başladım, labne yaptım ondan verdim, irmikle mama yapıyorum öle veriyorum, deneyebilirsiniz
Sareeninannesi Alfabeta ben başladım ama kabız olduğu için durdum şu an kaka normale döndü iştahsızlık sorunu yaşıyorum inşallah devam edicem
Utkucan Alfabeta kahvaltı için bir ay daha bekleyin günde iki ara öğün verin meyve püresi sebze çorbası birde 3 gün kuralı uygulayın
Mom_teacher Alfabeta kahvaltıya başlamadım daha, tattırıyorum verdiklerimi, sebze püresi, meyve püresi şeklinde, 6aylık bebeğim, bu ay doyum değil tadım şeklinde ilerliyorum, denediklerimi 3gün deniyorum
Alfabeta Sareeninannesi inşallah zorlanmaz güzel güzel yer 😊 dışardan kolay gözüküyor ama ben zorlandımm şu ek gıda olayına ne yedircem napıcam cok fransız kaldım😁
Sareeninannesi Alfabeta ilk sebzelerden başlayın sonra tatlılara geçin yani meyve gibi tatlıyı önce verirseniz alışır sebze yemez tahıllı çorba tarifi verdi doktorumuz patates havuç irmik pirnç pişir dedi kapattıktan sonra üzerine 1 kaşık zeytinyağı dök blendırdan geçir 2 kaşık kdr vermeye çalış bırak dedi öyle yaptım sonra mercimek havuç kabak minik soğan irmik falan karışık yaptım onu sevdi yedi bidaha patatesli bişi verince tabi kabız oldu sonraki çorbayıda brokoli kabak havuç patates ve irmik kullanarak yaptım yoğurt verebilirsiniz beğenmezse 1 çay kaşığı pekmez koyun karıştırın ben öyle yapınca yiyo
Sareeninannesi Alfabeta ama işte sonra iştahsızlık oldu ve ağlaya ağlaya zor yedirdim kabızda olunca bıraktım şu an mamayı bile zor yiyo Allah bana yardım etsin kriz geçirmek üzereyiö
Alfabeta Utkucan tamda o şekilde yaptım. Patates havuc kabak yoğurt verdim üç gün onun dısında ara ara meyvelerden verdim şeftali üzüm o kadar kahvaltı için bende beklemeyi düşünüyorum 7. Ayın ortalarına doğru başlarım