Burdefff Selam kızlar. Bebeğim 6 ay 25 günlük. 3 gün kuralı ile ilerliyoruz ve bitmesine çok az kaldı. Bu süreçte yapabileceğimiz çorba muhallebi tariflerini paylaşalım mı? Neler verebiliriz nerelerden alabiliriz vs. Ben makarnavitmadan almayı düşünüyorum bazı şeyleri ama ne alsam karar veremedim tarif bilmediğim için.
Firdevss Burdefff merhaba, ben internetten bu çocuk aç kitabı aldım çok faydalı çok güzel tarifler var. İsterseniz bu kitabı da alabilirsiniz, fiyatıda kargı dahil 45 TL
damlahira Burdefff Tadımlarda neler verdiniz? Ben yoğurt patates havuç kabak bal kabağı elma başka neler verebilirim
gulsenkonakli Burdefff instagramda ekgıda #li aratarak tarifler yaptım sonra da elim alıştı kendim ortaya krışık şeyler yapıyorum kızımın damak tadına göre😊
Burdefff Firdevss çıkan 2 kitabı da almayı düşünüyordum fakat internet yorumlarında çok da gerekli olmadığı çoğu tarifin sitelerde olduğu yazılmış. O yüzden vazgeçmiştim
Eda-aks34 Burdefff bence de doğru demişler gerek yok ıntagram da internette bir sürü tarif var almak isteyen alabilir tercih tabi ki de arkadaşım aldı pekte bakmıyorum internetten bakarak yapıyorum dedi bende almadım 😏
Burdefff Hafsasare damlahira havuç,kabak,pancar,enginar,avokado,patates,brokoli,yoğurt,elma verdim. Muz ve yumurta verip tadımları bitirmeyi düşünüyorum.
Lala9358 damlahira bezelye semiz otu ispanak armut muz seftali kayisi tadimlardan sonra hipin 5 tahilli muhallebisi var ondan alabilirsin anne sutu yada formul mama yada suyla hazirlayabilirsiniz icine istediginiz meyveyi katabilirsiniz pekmek vs ekleyebilirsiniz Corba yapmanizi oneririm icine sogan sarimsak ekleyebilirsiniz bagisiklik sistemi icin tavsiye ederim 🤗
damlahira Lala9358 gaz sorunumuz vardı soğan sarımsak hemen önermiyorlar semizotu veririm 5 tahıllı mama kullanıyorum teşekkür ederim ☺️
Elifss Lala9358 canim sogan sarımsak salca bi tarz gidalar alerji ya da gaz yapabiliyor bunlari 8 9 aylliken verilir
Lala9358 damlahira gaz icin biogaia damla nurse harveys colex surup oneririm🤗 benimde bebegim cok cok gazli ve besin alerjisi var onlarla biraz rahatladi bu damlayla surup sayesinde gazini cikartiyor bide kaka sorunu varsa kabizlik yasiyosa her yaptiginiz sebze puresine pistikten sonra 1 cay kasigi kadar zeytinyag ekleyebilirsiniz😊
damlahira Lala9358 yok şuan gaz sorunu ilk aylar vardı şükür geçti kullandık hepsini şimdi çıkartıyor rahatça☺️
MinikMucizemNil Bugün doktor kontrolümüz vardı. 6 ay 5 günlüğüz tadımlar bitti. Doktor sebze pürelerini kıymayla hazırlamamı söyledi. Dana kuzu fark etmez pütürlü yemeye alışsın dedi. Sabahları muhakkak kahvaltı ver dedi formül süte cici bebe lor/labne pekmez avokado karıştır ayrıca yumurta sarısı yedir dedi.
Burdefff MinikMucizemNil hadi ya. Biz geç mi kaldık acaba? Aslında tam da merak ettiğim bu kıymalı tavuk sulu şeyler ne zaman nasıl verilmeli? Kahvaltıyı 7. Aydan sonra vericez sanıyordum. Bir de doğaldan yanayım sanırım loru falan kendim yapmam gerekecek
MinikMucizemNil Burdefff doktorum bana günde 3 öğün beslemem gerektiğini anlattı. Kahvaltı, sebze püreli öğle yemeği, meyveli yoğurtlu atıştırmalık birde akşam tahıllı son öğün. Çeyrek ila yarım çar bardağı kadar yemesi yeterliymiş. Tuz şeker patlıcan salça domates çilek kivi hariç herşeyi ver dedi
Birgaripanne Burdefff Biz de 6. Ayda tadımlara başladık. 6 ay 27 günlüğüz. Tadımları bitirmek demişsiniz de artık ilk verdiklerinizi 3 gün denemeden direk mi vereceksiniz? Doktorunuz bu şekilde mi demişti?
Burdefff Birgaripanne tadımları bitirmek derken artık çorba muhallebi gibi karıştırarak ilerlemeyi düşünüyorum. Dr kontrolümüz henüz olmadı bu konuyu konuşmadık.
Burdefff MinikMucizemNil ne güzel doktorunuz baya açıklayıcı olmuş ben kendi doktorumuza nasıl başlayayım dediğimde ister yoğurt ister meyve ister sebze sen bilirsin dedi 🙄 o yüzden ben kendim araştırarak devam ediyorum.
Birgaripanne MinikMucizemNil Benim doktorumda aynı şeyleri söyledi. Sadece tadım aşamasını ilk gün sade ver ikinci gün karıştır çorba yap dedi. Ondan çorba ve muhallebiye tadımlarla birlikte başladım. Mesela ilk gün kabak tadımı için sade püre 2. Gün kabakla denemiş olduğum patatesi karıştırıp çorba 3. gün kabak patates havuç çorba ya da püre Ben bu şekilde ilerledim. Bu şekilde 8. Aya kadar tadım sonra ilk verdiğin sebzelerde dikkat et dedi.
MinikMucizemNil Burdefff bir liste bile verdi içinde bikaç muhallebi ve çorba tarifi var bilindik şeyler bakanlık onaylıymış
Burdefff Nishalmus buharda pişirdim. Elma çiğ ya da haşlanarak verilebilirmiş öyle okumuştum. Ben çiğ verdim. Avokadoyu da çiğ verdim.