YuAyEm Tecrübeli anneler yardımınıza ihtiyacım var bebeğime ek gidaya başlamak istiyorum ama henüz doktorla görüşemedim siz ilk başlangıçta neler verdiniz, ne kadar ve hangi öğünlerde verdiniz bebişlerinize
Miniko42 YuAyEm bende yeni başladım yoğurt mayaladim kendim onunla başladım iki tatlı kaşığı kadar verdim iki gün oldu bı alerjik biseyle karşılaşmadım bugün havuç haşlayıp vericem bir tatlı kaşığı 3 gün kuralı ile ilerliyorum ilk iki gün bir tatlı kaşığı 3. gün bir yemek kaşığı havuç bitince kabağa gecicem
qwrt1245 YuAyEm 6 aylıktan küçükse doktorunuzla görüşmeyin ama 6 aylık olduysa ilk olarak kabak ya da havuçla başlayabilirsiniz. Buharda ya da suda haşlayıp çatalla ezin iyice üzerine de çok az soğuk sıkım zeytinyağı dökün kabız olmasın. Her sebzeyi 3 gün kuralına uygun olarak tattırın. Yoğurt ve meyveleri hem anne sütüne hem de diğer sebzelere tercih ettikleri için birkaç sebze tattırdıktan sonra yoğurda başlayın meyveyi de 7. Ayda vermeye başlayın ki sebzeleri yoğurdu ve kırmızı eti tanımış olsun. Kabak patates havuç tattırdıktan sonra yoğurt tattırın. Yoğurttan sonra tattırdığınız sebzelerden çorba yaparsınız 6. Ayın son haftasında kırmızı etten kıymayı çorbanıza ekleyebilirsiniz
Minnossareannesi YuAyEm Kabak havuç tatlı patates normal patates yoğurt elma armut bunlarla tadım yaptırarak başlayabilirsiniz 🤗
YuAyEm Miniko42 biraz araştırma yaptım bazı doktorlar sebze püresini 6 buçuk aylıkken verin diyorlar bazılarıları da ilk başlangıçta verebilirsiniz diyorlar kafam karıştı açıkçası
Miniko42 YuAyEm ben dün havuç verdim valla zaten başka ne vericez mi en mantıklısı böyle önce sebze sonra meyve
YuAyEm Miniko42 evet ilk önce ağzının tatlılara alışmaması için sebzeyle başlamak mantıklı 6 gün sonra tam 6 aylık olucak bebeğim benimde artık başlamam lazım sebzelere
YuAyEm qwrt1245 6 gün sonra tam 6 aylık olucak bebeğim bende dün yoğurtla başladım pek sevmedi midesi bulanır gibi oldu tavsiyeleriniz için teşekkür ederim öyleyse bende sizin dediğiniz gibi sebzelerle başlayayım umarım güzel keyifli bir ek gıdaya geçiş sürecimiz olur tereddüt ediyorum sürekli sorular kurcalıyor aklımı nasıl olacak diye
YuAyEm Minnossareannesi teşekkür ederim bugünden itibaren dediklerinizle başlıcam 😊 umarım güzel bir başlangıç olur ve her şeyi severek yer bebeğim 😊🥰