pitircikkk arkadaslar selam oncelikle size bir sorum olacak. ben egitim fakultesi mezunuyum ve atanamadim baktim ki ogretmenlik olmayacak 4001 kodlu memurluklar icin gk gy calismaya basladim. simdi soruma gelecek olursak normalde oabt egitim gkgy hepsine giriyorum ama bu duz memurluk icin neye gircem kpss a mi b mi ki bunlarin da ne oldugunu bilmiyorum. ve iki senede bir oluyormus sanirim sinavlar bende basladim iste 2022 icin. nolur beni aydinlatin bu sinavlara kim nasil hangisine giriyor
Ebruli101 pitircikkk ben işletme bölümü mezunuyum ama henüz kpss ye lisans olarak hiç girmedim evlilik hamilelik doğum gibi şeylerden bı şansımı denemek istiyorum 😁 hangi bölüme neyden giriliyor hiç bilmiyorum yazarlarda öğreniriz İnşallah
Ozgekocturk pitircikkk KPSS a alan KPSS b genel oluyor .a her yıl b iki yılda bir yani çift yıllarda oluyor.Düz memurluk istiyorsanız b ye girip Gk gy çözeceksiniz
bitterdelisi244 pitircikkk ay blmıorm kardesm seneyi beklıuo çünkü bu senekıne girmedi ıkı senede bir olana girmesi lazımmıs
Ozgekocturk pitircikkk 4001 neyi kapsıyor bilmiyorum 🤷♀️ düz memurluklar için b gerekiyor örneğin polislik, katiplik , infaz koruma , tarım kredi kooperatifi…. Tabi bunlarda da sonra kendi sınavlarına ve mülakatlarına girmek lazım